Copyright © 2009-2017 Shacky's kitchen. All Rights Reserved.

Странице

08.10.2009.

Lazanje sa pilećim mesom




Prvi recept za lazanje sam dobila od moje drage prijateljice koja već godinama živi i radi u Italiji. Ovaj recept je modifikovan time što sam za izradu Bolonjeze sosa koristila pileće umesto junećeg mesa.



Potrebno je:
-1 belo pileće meso
-Glavica crnog luka
-Pola veze peršunovog lista
-Kašika paradajz pirea
-Kašičica mlevene paprike
-Vegeta, so, biber
-Bosiljak, ruzmarin
-Ulje
-3 kašike brašna
-3dl mleka
-Muskatni oraščić
-200g trapista
-Malo parmezana
-Pakovanje (500g) kora za lazanje.

Priprema: 
Sos od mesa (Bolonjeze): prodinstati sitno seckan crni luk i peršunov list.Dodati prethodno odvojeno od kosti i samleveno belo meso.Dinstati dok ne ispari voda koju meso pusti.
Dodati paradajz pire, papriku,vegetu, so, biber i jednu kašiku brašna.Doliti malo vode i pustiti 5 minuta da ukrčka. Na kraju dodati bosiljak i ruzmarin.
Bešamel sos:Na zagrejanom ulju propržiti 2 kašike brašna pa naliti mlekom i mutiti žicom da se dobije gladak sos bez grudvica. Začiniti solju i muskatnim oraščićem.
Ređanje lazanja: U podmazanu tepsiju staviti red kora, kore premazati bešamel sosom pa posuti narendanim sirom i naneti sos od mesa. Ređati dok se ne potroše kore tako da poslednji bude fil. Pre pečenja posuti parmezanom.
Peći u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 20 minuta.
PRIJATNO! 

Pljeskavice od krompira




Kao mala nisam bila ljubitelj mesa, mada nisam neki veliki ljubitelj ni dan danas. Ovaj prvi recept predstavlja moje omiljeno jelo iz detinjstva, recept kome je moja majka pribegavala kada više nije znala šta da nam pripremi a da mi izbirljivci pojedemo u slast. Danas ga spremam svojoj deci, a i ostatak porodice jednako uživa u ukusu ovih divnih pljeskavica.

Potrebno je:
-100g praške šunke
-100g tvrdog sira (kačkavalj ili sir za pizzu)
-500g krompira
-1 jaje
-50g prezle
-1 kašika seckanog peršuna
-1 manja glavica crnog luka
-so

Način pripreme:

Krompir obariti, oljuštiti i istrugati na trenici, dodati jaje, griz, peršun, sitno seckanu ili krupno rendanu šunku , sir i malo propržen na sitnoj trenici izrendan luk. Posoliti. Od mase napraviti pljeskavice, uvaljati ih u malo prezle i pržiti na vrelom ulju.
PRIJATNO!