tag:blogger.com,1999:blog-736216153512545346.post7219031832500129716..comments2023-09-12T15:21:38.876+02:00Comments on Shacky's kitchen: Doboš tortaShackyhttp://www.blogger.com/profile/02706367161385682534noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-736216153512545346.post-18107354831989528482014-04-15T20:37:51.674+02:002014-04-15T20:37:51.674+02:00Jelena, prvo da ti zahvalim na receptu za Esterhaz...Jelena, prvo da ti zahvalim na receptu za Esterhazi tortu. Isprobana je i izvranredna . <br />Što se tiče kora za Doboš tortu, tvrdim da je najbitnije imati prave plehove sa malom visinom ivica . Moja svekrva je pravi sa 20-23 kore, ali ima plehove stare bar 50 godina, sa ivicama cca 1/4 cm. tako da deblje kore ne bi mogla da napravi i da hoće.Osim toga plehovi su masivni - masa ne zagoreva iako je tanka. Pozajmi plehove od svekrve i začas ćeš ti doći do 24 kore - to sam ja uradila pre neki dan.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-736216153512545346.post-37972102358596056842010-10-18T08:45:22.980+02:002010-10-18T08:45:22.980+02:00@Casa: mislim da sam imala mnogo sreće sa tom šeće...@Casa: mislim da sam imala mnogo sreće sa tom šećernom glazurom, moram još jednom da je pravim pa ako uspe onda ću računati da znam! :)<br />@Chiara: Grazie!<br />@Nina & Branka: Hvala!Shackyhttps://www.blogger.com/profile/17288608158740560560noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-736216153512545346.post-8716617652033883702010-10-16T23:24:49.900+02:002010-10-16T23:24:49.900+02:00evo i mene u klubu kojima je dobošica omiljena. Jo...evo i mene u klubu kojima je dobošica omiljena. Još pamtim dobošicu koju mi je prije x godina za rođendan napravila kolegica Mirjana koja se doselila iz Subotice i to joj je bila tek jedna od torti koju često radi. Ajme, kraljevska torta ! . Sama se nikada nisam usudila napraviti je i mislim da bih tu bila u klubu onih kojima "ne ide". Hajde, možda bude jednom u nekoj našoj igrici pa se odvažim :) <br />A ti si svoju baš dobro napravila. Kore su sasvim u redu, a karamel ti je zbilja savršen ! <br />Bravo !!Branka - byBhttps://www.blogger.com/profile/06167769161903266647noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-736216153512545346.post-62496077762701777162010-10-15T15:11:44.664+02:002010-10-15T15:11:44.664+02:00odlično ti je ispala, ja nikako da se odlučim da j...odlično ti je ispala, ja nikako da se odlučim da je napravim, nekako i mene malo strah tih tankih kora, no jednom ću već da je isprobamNinahttps://www.blogger.com/profile/08187234488295276272noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-736216153512545346.post-34737512566466872832010-10-15T14:30:10.416+02:002010-10-15T14:30:10.416+02:00je i moj omiljeni, znam ovaj kolač je super! dobar...je i moj omiljeni, znam ovaj kolač je super! dobar vikend...Chiara https://www.blogger.com/profile/05230381399920979549noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-736216153512545346.post-51658312334138962592010-10-12T22:33:30.937+02:002010-10-12T22:33:30.937+02:00Super izgleda, i ja sam je neki dan pravila prvi p...Super izgleda, i ja sam je neki dan pravila prvi put. Moram priznati da mi karamel nije ispao tako savrsen kao tvoj, prerano sam gurnula noz pa sam ga na jednom kraju razmazala :(Casa de vainillahttps://www.blogger.com/profile/12512616706528760355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-736216153512545346.post-79771176093406870982010-10-12T14:13:49.275+02:002010-10-12T14:13:49.275+02:00Hvala ti jelena na tako lepim rečima. Za mene je b...Hvala ti jelena na tako lepim rečima. Za mene je bio izazov peći tako tankle kore jer ih nikad pre nisam radila, ali sad znam da to i nije neki bauk. Znam da se žene dovijaju na razne načine da bi šećer isekle kako treba, čak sam negde pročitala da u tu svrhu može da posluži i lemilica!!! (što i nije tako loša ideja ;))Shackyhttps://www.blogger.com/profile/17288608158740560560noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-736216153512545346.post-89083905635623341542010-10-12T12:02:12.547+02:002010-10-12T12:02:12.547+02:00Bakers challenge je imao pre nekoliko meseci kao z...Bakers challenge je imao pre nekoliko meseci kao zadatak Doboš tortu. Kakve su smešne kreacije ljudi širom sveta pravili. Kore tanke su najnormalnija stvar za naše žene. Dobošica je omiljena mome suprugu i zaštitni je znak njegove familije, tj. teta Milena je pravi sa 18 do 21 korom. Ja sam uspela do 14. Šećer je pak umetnost sama za sebe. Ona ima noć samo za tortu i greje ga na ringli. Ja sam koristila sekač za picu. Kad se izvežbam objaviću. Ti si odlično uradila! Domaćice se dele na one koje znaju da prave Doboš i one kojima to ne ide.J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.com