Странице

10. 11. 2009.

Cigan pečenje



Nisam ljubitelj crnog luka ali ovo jelo redovno spremam ukućanima koji vole. Najčešće koristim ljubičasti crni luk jer od njega ne ostaje miris u kući a ni zadah kod ukućana ! 

Potrebno je:
-4 svinjske šnicle od vrata
-so, biber
-ulje za prženje
-2 veće glavice crnog luka

Način pripreme:
U nauljen tiganj poređati posoljene i pobiberene šnicle. Preliti sa malo ulja i poklopiti da se malo prodinstaju, a kada ispari tečnost pustiti da se malo zapeku sa obe strane. Kada je meso skoro prečeno preko šnicli staviti crni luk seckan na rebarca, doliti 1dl vode i poklopiti da se melo ukrčka i da luk otpusti tečnost. Srevirati uz salatu od pečenih ljutih zelenih paprika.

PRIJATNO! 

Нема коментара:

Постави коментар

Uvek spremna za pokude i pohvale, pa nemojte biti škrti na rečima!