Copyright © 2009-2017 Shacky's kitchen. All Rights Reserved.

Странице

9. 6. 2010.

Pileće rolnice





Kombinacija belog pilećeg mesa i slanine nikako ne može da ne valja. Još kad svemu dodamo i tikvice dobijamo pobedničku kombinaciju. Ovo jelo nije loš izbor i u ove naglo pristigle vrele dane jer se brzo priprema a ukus je priča za sebe. Iskoristiću ovaj recept kao ulaznicu za igricu Ajme, koliko nas je koju je pokrenula Monsoon . Domaćica za mesec jun je Dajana a tema su tikvice.

Potrebno je:
-1 belo pileće meso (oko 600g)
-2 tikvice
-10 tankih režnjeva slanine (oko 150g)
-mešavina začina
-2 kašike ulja
-1 kašika brašna
-1 kašika kisele pavlake
-1 kašičica senfa

Način pripreme:
Belo meso iseći na tanke šnicle, posuti mešavinom začina i ostaviti 15-tak minuta da odstoji. Za to vreme tikvice oprati, odseći peteljku i iseći na tanke listove po dužini, posoliti i propeći na tiganju, bez ulja, pola minuta sa svake strane. Staviti na dasku jedan režanj slanine, preko slanine staviti šniclu belog mesa pa list tikvice i zamotati u rolnicu. Ovako spremljene rolnice peći u tiganju sa dodatko vrlo malo ulja, jer će se ocediti masnoća iz slanine. Kada su rolnice pečene, izvaditi ih iz tiganja pa u masnoću od pečenja dodati brašno, pavlaku i senf, po potrebi i malo vode, pa mešati da bude glatko. Svaku rolnicu preliti sa malo sosa.

PRIJATNO!

1 коментар:

  1. jelo je odlično. Predlažem ti da pogledaš pravila igrice "ajme, koliko nas je!" i da ovaj mjesec učestvuješ jer su tema tikvice, a recept je zaista odličan.

    ОдговориИзбриши

Uvek spremna za pokude i pohvale, pa nemojte biti škrti na rečima!