Copyright © 2009-2017 Shacky's kitchen. All Rights Reserved.

Странице

10. 7. 2010.

Torta od Munchmallow-a


Juče sam proslavila taj dan kada sam postala za godinu starija. Želja ima mnogo, a gledam u zvezde i nadam se da će mi se sve te želje i ostvariti. Odmorna i puna energije rešila sam da isprobam recept za tortu koju nisam ranije pravila a koja mi se učinila vrlo ukusna. Priprema nije suviše komplikovana jedino što mi je dekoracija slabija strana pa sam u želji da ovladam špricem za dekoraciju malo preterala, ali dobro, mora da se vežba, a najbolje je vežbati na torti za sopstvene potrebe!

Potrebno je:
*za koru:
-10 belanaca
-20 kašika šećera
-1 kašika sirćeta
*za fil:
-10 žumanaca
-3 pudinga od vanile
-1 kašika brašna
-200g šećera
-1l mleka
-1 margarin za kolače
-4-5 kutija Munchmalow-a
*za dekoraciju:
-200g šlaga
-2dl hladne vode

Način pripreme:
Penasto umutiti belanca pa dodavati jednu po jednu kašiku šećera da se dobije čvrst šam. Na kraju dodati jednu kašiku običnog, alkoholnog sirćeta. Od cele mase treba osušiti samo jednu koru. Koru sušiti 10 minuta na 200 stepeni a potom smanjiti rernu na 150 stepeni pa sušiti još oko 30-40 minuta.
Žumanca umutiti sa šećerom pa dodati prašak za puding, brašno i 2dl mleka odvađenog od litre i umutiti glatku masu. Zakuvati u ostatak mleka i ostaviti da se ohladi. U ohlađeno umutiti jedan margarin pa podeliti fil na dva dela. Jedan deo ostaviti žut a u drugi umutiti samleven donji deo, keksić, od Munchmallow-a. Ove keksiće pre mlevenja treba malo staviti u frižider da se ne bi mazali prilikom mlevenja.
Na ohlađenu koru staviti braon fil, preko poređati bele delove Munchmallow-a pa premazati sa žutim filom.
Celu tortu premazati i ukrasiti šlagom.

PRIJATNO!

6 коментара:

  1. Obozavam Munchmalow. Ova torta, sudeci po sastojcima i slikama, mora biti ukusna :)
    Pozdrav

    ОдговориИзбриши
  2. Imam sličan recept, već dugo ga nisam radila, baš mi je trebalo da me netko podsjeti:) Budući da ne volim onu pjenastu koru od bjelanjaka ja sam uvijek dodavala brašno i ispekla "bijeli biskvit" (kao za npr. Ledene kocke) U svakom slučaju, torta je jako fina:)

    ОдговориИзбриши
  3. Sretan ti rođendan draga Nataša. Torta je krasna, sigurna sam da si lijepo počastila svoje malene kritičare, a i sebe samu i prijatelje.
    Ja zaista ne znam ukrašavati torte, ne samo da sam potpuni antitalenat, već nemam snage ni da se potrudim i naučim. Meni je puno bitniji sadržaj, a ova tvoja torta je zaista krasna.

    ОдговориИзбриши
  4. Hvala za pohvale!
    Torta je ukusna i što je najvažnije nije preslatka već taman kako treba, a torte koje se prave sa fabrikovanim sastojcima obično budu pre preslatke.
    @ cosmo2503 hvala na čestitci i lepim rečima, nijedan recept ne sme da ode na blog a da nije odobren od strane mojih "stručnih saradnika" :)

    ОдговориИзбриши
  5. ovo ću svakako napravit hvala na receptu super blog pozzzz

    ОдговориИзбриши

Uvek spremna za pokude i pohvale, pa nemojte biti škrti na rečima!