Copyright © 2009-2017 Shacky's kitchen. All Rights Reserved.

Странице

16. 11. 2011.

Svinjetina u belom sosu


Morali smo da načnemo zimnicu. Uzimajući u obzir sve obaveze koje sam imala ovog leta i jeseni nisam imala vremena da se pozabavim zimnicom kako valja. Hvala dragom Bogu na zdravoj i živoj mami koja je to odradila umesto mene. Paprike su tako primamljivo izgledale u onim velikim teglama da nismo mogli više da odolevamo. E, sad, ne mo'š jesti samu kiselu papriku, zato sam i napravila ovo meso u sosu, čisto da nam bude "prilog" uz salatu.

Potrebno je:

-500g svinjskih šnicli
-1dl ulja
-malo maslinovog ulja
-1 kašičica soli
-malo bibera
-pola kašičice ljute tucane paprike
-2 kašike brašna
-2dl vode
-1 velika kaška kisele pavlake
-1 mala kašika senfa
-1 list lovora

Način pripreme:

Meso iseći na trake, posoliti, pobiberiti, dodati i tucanu papriku, preliti kašikom maslinovog ulja i ostaviti da odstoji pola sata.
Na zagrejanom ulju propržiti odstajalo meso, tako da tek porumeni. Ulje u kom se pržilo meso procediti pa dodati brašno da se malo proprži i zaliti vodom uz mešanje da se dobije fini nešto ređi sos. U sos dodati pavlaku, senf, malo posoliti i pobiberiti pa ubaciti lovorov list i proprženo meso. Poklopiti i prokrčkati 15-tak minuta. Servirati uz pomfrit i kiselu papriku ili po želji.

PRIJATNO!

2 коментара:

  1. Divan sos.Volim ovako spremljeno jelo:)
    p.s. Na mom blogu ej Giveaway do 23 Novembra sa lepom nagradom.Svi su dobro dosli:)

    ОдговориИзбриши
  2. Zaista divan sos. Ja ga uglavnom spremam uz pecurke ;)

    ОдговориИзбриши

Uvek spremna za pokude i pohvale, pa nemojte biti škrti na rečima!