Još jedan, u osnovi vrlo jednostavan recept, brz za pripremu i nadasve preukusan rezultat iz riznice Nigelle Lawson. Uz svu tu količinu čokolade, posle konzumiranja jednog parčeta ove torte zaista imate utisak da ste na čokoladnom oblaku.
Potrebno je:
- 250 gr crne čokolade (koristim Bambi čokoladu sa 70% kakaa)
- 125 gr putera
- 6 kom. jaja
- 175 gr šećera u prahu
- kora narandže
- 500 ml slatke pavlake
- supena kašika kakao praha
Način pripreme:
Otopiti puter i čokoladu na pari.
Umutit dva cela jajeta i četiri žumanca sa 75 gr šećera, pa kad masa pobledi lagano dodavati rastopljenu čokoladu i puter i sve vreme mutiti da se dobije sjajna tamnočokoladna masa pa na kraju dodati i narandžinu koru.
U drugoj posudi penasto umutiti preostala četiri belanca sa 100 gr šečera u prahu. Mutiti dok se na rastopi šećer.
Ručno pomešati umućena belanca sa čokoladnom masom pa sipati u okrugli kalup 28cm obložen papirom za pečenje i peći koru na 150 stepeni oko 40 minuta.
Pečenu koru izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi. Sredina treba da upadne unutra, i kora malo da ispuca (savršeno nesavršenstvo!)
Preko ohlađene kore staviti umućenu slatku pavlaku i obilno posuti kako prahom.
Ova torta je idealna da se servira sa Brankinom marmeladom od narandži i viskija!
PRIJATNO!
Potrebno je:
- 250 gr crne čokolade (koristim Bambi čokoladu sa 70% kakaa)
- 125 gr putera
- 6 kom. jaja
- 175 gr šećera u prahu
- kora narandže
- 500 ml slatke pavlake
- supena kašika kakao praha
Način pripreme:
Otopiti puter i čokoladu na pari.
Umutit dva cela jajeta i četiri žumanca sa 75 gr šećera, pa kad masa pobledi lagano dodavati rastopljenu čokoladu i puter i sve vreme mutiti da se dobije sjajna tamnočokoladna masa pa na kraju dodati i narandžinu koru.
U drugoj posudi penasto umutiti preostala četiri belanca sa 100 gr šečera u prahu. Mutiti dok se na rastopi šećer.
Ručno pomešati umućena belanca sa čokoladnom masom pa sipati u okrugli kalup 28cm obložen papirom za pečenje i peći koru na 150 stepeni oko 40 minuta.
Pečenu koru izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi. Sredina treba da upadne unutra, i kora malo da ispuca (savršeno nesavršenstvo!)
Preko ohlađene kore staviti umućenu slatku pavlaku i obilno posuti kako prahom.
Ova torta je idealna da se servira sa Brankinom marmeladom od narandži i viskija!
PRIJATNO!
Javljam se za jedan oblacic... ups, komadic a mogu i dva.:)))
ОдговориИзбришиOdličan post, jako mi se dopada tvoj blog :)
ОдговориИзбришиhvala:)
ОдговориИзбришиObavezan u mojoj kuhinji već dugo godina...
ОдговориИзбриши