•
Potrebno je:
Prvi recept za lazanje sam dobila od moje drage prijateljice koja već godinama živi i radi u Italiji. Ovaj recept je modifikovan time što sam za izradu Bolonjeze sosa koristila pileće umesto junećeg mesa.
Potrebno je:
•-1 belo pileće meso
•-Glavica crnog luka
•-Pola veze peršunovog lista
•-Kašika paradajz pirea
•-Kašičica mlevene paprike
•-Vegeta, so, biber
•-Bosiljak, ruzmarin
•-Ulje
•-3 kašike brašna
•-3dl mleka
•-Muskatni oraščić
•-200g trapista
•-Malo parmezana
•-Pakovanje (500g) kora za lazanje.
•
Priprema:
•Sos od mesa (Bolonjeze): prodinstati sitno seckan crni luk i peršunov list.Dodati prethodno odvojeno od kosti i samleveno belo meso.Dinstati dok ne ispari voda koju meso pusti.
•Dodati paradajz pire, papriku,vegetu, so, biber i jednu kašiku brašna.Doliti malo vode i pustiti 5 minuta da ukrčka. Na kraju dodati bosiljak i ruzmarin.
•Bešamel sos:Na zagrejanom ulju propržiti 2 kašike brašna pa naliti mlekom i mutiti žicom da se dobije gladak sos bez grudvica. Začiniti solju i muskatnim oraščićem.
•Ređanje lazanja: U podmazanu tepsiju staviti red kora, kore premazati bešamel sosom pa posuti narendanim sirom i naneti sos od mesa. Ređati dok se ne potroše kore tako da poslednji bude fil. Pre pečenja posuti parmezanom.
•Peći u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 20 minuta.
PRIJATNO!
PRIJATNO!
Lazanje su jedno od mojih omiljenih jela i vec dugo hocu da ih isprobam sa piletinom. Hvala na receptu, jako lepo izgleda :)
ОдговориИзбриши