•
Kao mala nisam bila ljubitelj mesa, mada nisam neki veliki ljubitelj ni dan danas. Ovaj prvi recept predstavlja moje omiljeno jelo iz detinjstva, recept kome je moja majka pribegavala kada više nije znala šta da nam pripremi a da mi izbirljivci pojedemo u slast. Danas ga spremam svojoj deci, a i ostatak porodice jednako uživa u ukusu ovih divnih pljeskavica.
Potrebno je:
-100g praške šunke
-100g tvrdog sira (kačkavalj ili sir za pizzu)
-500g krompira
-1 jaje
-50g prezle
-1 kašika seckanog peršuna
-1 manja glavica crnog luka
-so
Način pripreme:
Potrebno je:
-100g praške šunke
-100g tvrdog sira (kačkavalj ili sir za pizzu)
-500g krompira
-1 jaje
-50g prezle
-1 kašika seckanog peršuna
-1 manja glavica crnog luka
-so
Način pripreme:
•Krompir obariti, oljuštiti i istrugati na trenici, dodati jaje, griz, peršun, sitno seckanu ili krupno rendanu šunku , sir i malo propržen na sitnoj trenici izrendan luk. Posoliti. Od mase napraviti pljeskavice, uvaljati ih u malo prezle i pržiti na vrelom ulju.
PRIJATNO!
PRIJATNO!
Нема коментара:
Постави коментар
Uvek spremna za pokude i pohvale, pa nemojte biti škrti na rečima!