Copyright © 2009-2017 Shacky's kitchen. All Rights Reserved.

Странице

21. 12. 2010.

Rozen torta



Potrebno je:

-pakovanje gotovih kora za rozen tortu
-3dl vode
-300g šećera
-300g mlevenih oraha
-250g margarina
*za glazuru:
-200g šećera u prahu
-par kapi crvene boje
-5 kašika vode

Način pripreme:

U šerpu staviti vodu i šećer da prokuvaju. Dodati margarin i mešati da se istopi pa dodati orahe. Dobijeni fil je skroz redak. Ovim filom filovati kore, jednu po jednu, osim poslednje koja se ne premazuje filom. Za jednu koru je dovoljna jedna kutlača fila. Kada se utroše sve kore malo rukom pritisnuti kolač da se izravna pa ostaviti da se sve lepo prohladi.
Za glazuru pomešati kašikom šećer u prahu, par kapi crvene boje i 5 kašika vode. Kada se ujednači boja i razbiju grudvice šećera lagano glazuru razvući po gornjoj kori kolača, nakon par minuta će glazura dobiti sjaj. Ostaviti kolač da se glazura osuši pa rezati na kockice.

Nikada mi nije bilo jasno zašto se ovaj kolač zove "torta"! No, nebitno, vrlo je ukusan, a ukoliko želite da napravite mrsnu varijantu onda samo vodu u receptu zamenite mlekom.



PRIJATNO!

5 коментара:

  1. Obožavam rozen tortu i uvek je dobijem od mame za rođendan. To je sad tradicija postala! Ona pravi kore i kao takvu je znam. Ja to zovem tortom, pošto je onda viša, a ovo zovem kolačem pošto se može seći kao minjon. Volim i varijantu sa makom!

    ОдговориИзбриши
  2. Bas je jednostavan recept i krasno izgleda. Mislila sam da je to komplikovanije! Odlično!

    ОдговориИзбриши
  3. E, kad se setim onih dana kad je mama svaku koricu posebno pekla na okrenutom plehu :) I to ih napravi za ceo komsiluk :)
    Divno ti izgleda, nisam je jela odavno i mogla bih uskoro da se oprobam u pravljenju :)

    ОдговориИзбриши
  4. Recept je jako jednostavan a ukus fenomenalan. Ja sam do sada uvek kupovala kore jer ne smem da se usudim ni da probam da ih pečem tako tanke pa još decet komada, sigurna sam da tu nešto ne bi ispalo kako treba. Ove kupovne kore su sasvim OK.

    ОдговориИзбриши

Uvek spremna za pokude i pohvale, pa nemojte biti škrti na rečima!