Copyright © 2009-2017 Shacky's kitchen. All Rights Reserved.

Странице

28. 9. 2010.

FBI rukavice - Just good food iliti mmmmm njam njam njam

Sasvim slučajno sam na blogu Just good food koji piše Nada videla divan recept za čizkejk, a usput primetih da je upravo njen blog trtenutno aktuelan u kuvarigrici primamljivog naziva FBI rukavice koju je pokrenula mamajac pa sam rešila da još malo pregledam Nadin blog u potrazi za receptom za isprobavanje. Recepti su lepi i što mi se posebno dopalo ima dosta recepata stranih kuhinja. Ono što je, ipak, na mene ostavilo najjači utisak su slike u koje kada se zagledate krenete da umočite prst!!!





Slano jelo koje mi je privuklo pažnju je svinjetina sa nadevom u lisnatom testu. Pripremala sam je upravo kako je napisano u receptu, međutim nakon umotavanja testa sam shvatila da ću imati deo testa unutar rolade, što prema Nadinim slikama nije trebalo da se desi. Elem, sledeći put (a definitivno će to biti vrlo uskoro) ću jednu stranu testa nakon razvijanja odmah staviti u kalup, pa na njega polovinu fila, pa file, pa drugu polovinu fila i potom preklopiti ostatkom testa. Tako će se, nadam se, file ipak naći na sredini rolata. Svejedno, na sredini ili sa strane jelo je jako ukusno i ukućanima se jako dopalo.


Ono što me je zapravo privuklo Nadinom blogu je recept sličan onome po kojem ja spremam cheesecake, a pod nazivom Tropski parfe sa sirom. I tu sam napravila gršku želeći da gornji želatin bude malo dblji pripremila sam ga od malo više soka ali je zbog svoje visine, nakon nekoliko časova, počeo da puca pod težinom dekoracije od šlaga na ivicama. Opet svejedno, ukus je fantastičan. I da, nadalje ću uvek umesto šlaga u prahu koristiti slatku pavlaku za spremanje ove vrste poslastica.






PRIJATNO!

6 коментара:

  1. Nataša, vidim da re je privukao isti ecept kao i mene ovaj prvi. Ja nisam rolovala već stavila direktno u kalup, samo mora da se pazi da se testo preklopi eventualno samo za 1 c,. inače se neće ispeći. Meni je bilo fenomenalno jelo, pogotovu za goste, pošto se služi i hladno. Cheesecake nisam probala ali verujem da je isto tako fantastičan!

    ОдговориИзбриши
  2. Draga Shacky , ugodno iznenađenje..
    Ti si to stvarno izvanredno odradila, oba jela,svaka čast, hvala ti puno na lijepim riječima..

    ОдговориИзбриши
  3. @vera: hvala puno :)
    @jelena: rolovano je preukusno!!! upravu si idealno je posluženje za goste, cheesecske je lagan i ne suviše sladak.
    @Nada: hvala tebi puno, obzirom da sam praveći greške dosta toga naučila spremajući ova dva recepta, rekla bih da je poseta tvom blogu bila vrlo edukativna za mene!

    ОдговориИзбриши
  4. Nada ima zaista divne recepte, a ti si odlicno sve napravila...file bas njami, a svidja mi se i kako si ukrasila torticu, ova cipka odgore deluje tako elegantno!;)))

    ОдговориИзбриши

Uvek spremna za pokude i pohvale, pa nemojte biti škrti na rečima!