Trebala je da bude obična pita sa mesom, međutim u naslov sam stavila 'burek' jer je zaista ispalo kao burek. Nisam verovala da je izvodljivo napraviti nešto što toliko liči na pravi burek, a od kupovnih kora. Znači, ovaj burek je čista slučajnost :)
Potrebno je:
-500g tankih kora za pitu
-mešavina 2dl ulja i 2dl vode
-300g mlevene junetine
-1 manja glavica crnog luka
-so, biber
-pola kašičice tucane ljute paprike
Način pripreme:
Crni luk izdinstati na malo ulja pa dodati mleveno meso. Krčkati dok meso ne smekša i dok ne ispati tečnost. Začiniti solju, biberom i tucanom paprikom.
Okruglu tepsiju podmazati uljem pa staviti koru tako da jedna polovina kore visi preko ivice tepsije, pa poređati još 2 kore isto tako ,a da pokriju dno, pa naneti malo fila od mesa. Sledeću koru malo nagužvati ali tako da pokrije dno, poprskati je mešavinom ulja i vode i posuti filom. Tako ređati i filovati dok ima kora. Trebalo bi utrošiti sav fil i polovinu pripremljene mešavine ulja i vode. Na kraju ivice donjih kora koje su visile van tepsije prebaciti tako da se pokrije cela površina pite iliti bureka. Preliti ostatkom mešavine i ostaviti da se upije dok se greje rerna. Peći na 200 stepeni dok ne porumeni.
PRIJATNO!
03.05.2011. Izmene i dopune posta o bureku
Nikada nisam pokušavala da prisvojim recepte, a slike ni slučajno, koje nisu moje. Zato želim samo da se izvinim svima koji su primetili sličan recept na Natašinom blogu ,a eventualno pomislili da pokušavam da pripišem sebi zasluge. Ovaj burek, koji sam ja pravila nisam radila sa namerom da objavljujem recept, međutim, zaista sam bila oduševljena ukusom i želela sam da to podelim sa svima. Praveći ga nisam imala pred sobom Natašin recept, i čista je slučajnost da su gotovo isti.
Nisam plagijator, niti ću ikada biti jer ne vidim nikakav smisao u tome, a činjenica je da ponekad možemo slično da razmišljamo kada nas obuzme kreativnost u kuhinji!
Burek po Natašinom receptu su pravile i Jelena i Gaga pa probajte i Vi!
Potrebno je:
-500g tankih kora za pitu
-mešavina 2dl ulja i 2dl vode
-300g mlevene junetine
-1 manja glavica crnog luka
-so, biber
-pola kašičice tucane ljute paprike
Način pripreme:
Crni luk izdinstati na malo ulja pa dodati mleveno meso. Krčkati dok meso ne smekša i dok ne ispati tečnost. Začiniti solju, biberom i tucanom paprikom.
Okruglu tepsiju podmazati uljem pa staviti koru tako da jedna polovina kore visi preko ivice tepsije, pa poređati još 2 kore isto tako ,a da pokriju dno, pa naneti malo fila od mesa. Sledeću koru malo nagužvati ali tako da pokrije dno, poprskati je mešavinom ulja i vode i posuti filom. Tako ređati i filovati dok ima kora. Trebalo bi utrošiti sav fil i polovinu pripremljene mešavine ulja i vode. Na kraju ivice donjih kora koje su visile van tepsije prebaciti tako da se pokrije cela površina pite iliti bureka. Preliti ostatkom mešavine i ostaviti da se upije dok se greje rerna. Peći na 200 stepeni dok ne porumeni.
PRIJATNO!
03.05.2011. Izmene i dopune posta o bureku
Nikada nisam pokušavala da prisvojim recepte, a slike ni slučajno, koje nisu moje. Zato želim samo da se izvinim svima koji su primetili sličan recept na Natašinom blogu ,a eventualno pomislili da pokušavam da pripišem sebi zasluge. Ovaj burek, koji sam ja pravila nisam radila sa namerom da objavljujem recept, međutim, zaista sam bila oduševljena ukusom i želela sam da to podelim sa svima. Praveći ga nisam imala pred sobom Natašin recept, i čista je slučajnost da su gotovo isti.
Nisam plagijator, niti ću ikada biti jer ne vidim nikakav smisao u tome, a činjenica je da ponekad možemo slično da razmišljamo kada nas obuzme kreativnost u kuhinji!
Burek po Natašinom receptu su pravile i Jelena i Gaga pa probajte i Vi!
Da znas da fino izgleda, na ovaj nacin sam dosada pravila samo sa sirom, ali probacu jednom i ovako, njam, njam... burek je za cistu desetku!:)))
ОдговориИзбришиBurek izgleda odlično!!! Njami :)
ОдговориИзбришиOno parče sa prve fotke ne bih odbila, ni slučajno! Odlično:)
ОдговориИзбришиI meni se svidja,posluzicu se:))
ОдговориИзбришиslučajnost ili ne :), burek je odličan ! I ja ga obično radim sa sirom, ali ova mesna verzija djeluje jako primamnjivo !
ОдговориИзбришиE pa drgo mi je da si ga sad otkrila. Ja sam ga spremala po Natašinom receptu, samo sa manje ulja mislim i fenomenalan je. od tad sam se navukla.
ОдговориИзбришиhttp://foodforthought-jelena.blogspot.com/2010/12/natasin-burek-sa-mesom-slatka-mala.html
Hvala devojke, drago mi je da vam se sviđa!
ОдговориИзбришиKako god da se zove , slatko bih ga pojela;)
ОдговориИзбришиImas nagradicu kod mene,svrati:))
ОдговориИзбришиlovely recipe!have a good day, kisses...
ОдговориИзбришиAjme, burek obožaaavam, posebno s mesom :) Pratim! :)
ОдговориИзбриши