Copyright © 2009-2017 Shacky's kitchen. All Rights Reserved.

Странице

2. 7. 2012.

Pileći ražnjići sa limunom i zelenom paprikom

Bilo je prijatnih 20-tak stepeni. Celzijus malo smanjio doživljaj. Rešila sam da prošetam do autobuske stanice. Lagano, posmatrajući izloge, drveće, nebo, ljude, od kojih su neki iz meni nepoznatog razloga šetali bosi po gradu. Ispunjena zadovoljštinom i ponosom na sebe bacim pogled na sat i shvatim da sam propustila dva polaska busa. Sebična!? Ma jok, ovo je samo mojih 5 minuta. Dobro, nije baš 5, malo se odužilo, ali prija. Prilazim kolporteru i ištem novi broj Sale & Pepe magazina. "Ostala su mi samo dva, ovaj sa torbom i jedan sa nečim drugim!" reče mi. Obavestim ga da su "ono drugo" slanik i bibernjak i da želim onaj sa torbom. Bio je to predosećaj ili najava da će torba biti upotrebljena u vrlo kratkom vremenskom razmaku od kupovine časopisa.
Sedim u busu sa osećajem da svi gledaju u novine koje listam, prepune slika od kojih može samo da vam pođe voda na usta. Divni letnji recepti, ledene poslastice, testenine, američki roštilj i sosovi. Planirala sam taj dan da pripremam pileće meso. I baš tad naletim na vrlo jednostavan ali vrlo dekorativan i interesantan recept za pileće ražnjiće sa paprikom i limunom.
E, baš to smo ručali taj dan!



Potrebno je:

- 650g belog pilećeg mesa bez kostiju
- 3-4 zelene paprike
- 2 limuna
- maslinovo ulje
- so i biber

Način pripreme:

Recept u časopisu kaže da meso stavite u zamrzivač na 4 sata kako bi se lakše seklo. Ja nisam tako radila jer imam vrlo oštar nož kojim vrlo lako mogu da se iseku trake od pilećeg mesa. Trake mesa treba posoliti, pobiberiti, preliti maslinovim uljem i sokom od jednog limuna. Meso u marinadi treba da stoji sat vremena. Paprike isecite na kolutove, a limun na kriškice.
Na štapić za ražnjiće naizmenično ređati kolut paprike, kriškicu limuna i mariniranu piletinu.
Nanizane ražnjiće možete peću u tiganju na maslinovom ulju ili na grilu da porumeni.
Servirati uz prilog po želji, najbolje uz obilnu svežu sezonsku salatu.

Jelo je vrlo osvežavajuće, a stekla sam utisak da bi bilo vrlo ukusno zameniti piletinu filetima neke lepe ribe.

PRIJATNO!

12 коментара:

  1. Krasan ljetni ražnjić, baš mi je privlačan.

    ОдговориИзбриши
  2. Bas lep post... I ja sam uzivala listajuci novi broj. A torba je bila pravo iznenadjenje. :)

    ОдговориИзбриши
  3. Odlični ljetni ražnjići!
    Baš me zanima koliko kod vas košta Sale & pepe. Kupujem ga u Italiji po 3.50 eura, a nedavno sam ga vidjela u Rijeci na jednom kiosku - prodavali su ga po duploj cijeni!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Izdanje za Srbiju košta 119 dinara što je nešto više od 1€, isto izdanje u Crnoj Gori košta 1,6€, u BIH 3,5km.

      Избриши
    2. Ne mogu vjerovati - košta manje nego talijansko izdanje. Da li je to samo prijevod talijanske verzije ili su recepti drugačiji?

      Избриши
    3. Domaće izdanje, ponekad bude neki preveden recept.

      Избриши
  4. Svježe, ljetno, veselo, lagano! Jednom rječju MLJAC! :)

    ОдговориИзбриши
  5. Divni su , i meni su zapali za oko. :) I ja imam torbu zahvaljujui tebi. Inace sam ladno mogla da zavrsim sa " necim drugim" :)

    ОдговориИзбриши
  6. Fini ražnjići, baš za ljeto :) I ja znam kupiti Sale & Pepe u Italiji i sviđa mi se kao časopis, samo je malo skup...super da kod vas nije :)

    ОдговориИзбриши
  7. Odlicna inspiracija za ove vrucine!:)) p.s. meni je zapalo izdanje sa setom za so i biber.:))

    ОдговориИзбриши

Uvek spremna za pokude i pohvale, pa nemojte biti škrti na rečima!