Copyright © 2009-2014 Shacky's kitchen. All Rights Reserved.

Странице

20.12.2012.

Punjeni baget - posni

Većina recepata za spremanje slave Svetog Nikole se već ustalila, i po pitanju kolača, i po pitanju slanih grickalica, i po pitanju ostalog posluženja. Međutim, uvek se pronađe neki novi adekvatan recept koji razbije monotoniju. Što se tiče kolača ove godine su svi ranije isprobani.
Komentarišući sa bratovom ženom Jelenin recept za Punjeni baget "Četiri godišnja doba" došle smo na ideju da napravimo taj dekorativni punjeni baget ali u posnoj varijanti. Ideje su samo pljuštale, tako da sam sigurna da smo mogle napraviti bar deset različitih filova za punjenje bageta, i to da svi budu posni. Ovde ću Vam prezentovati jedan koji smo pravile ovaj put, a sigurna sam da ćemo isprobati i neke druge varijante.



Potrebno je:

- 1 baget
- 300g posnog majoneza
- 300g tunjevine u komadićima
- 3 krompira
- 1 sveža paprika
- 5 kiselih krastavčića
- biber, so

Način pripreme:

Krompir skuvati u ljusci, ohladiti, očistiti i izrendati na krupno rende. Baget preseći na 3 ili 4 dela, u zavisnosti od dužine. Izvaditi sredinu.
Tunjevinu ocediti od ulja. Papriku i krastavčiće iseckati na sitne kockice. U jednoj činiji pomešati izmrvljenu sredinu od bageta, narendan krompir, tunjevinu, krastavčiće, papriku, i majonez. Pobiberiti i posoliti po ukusu.
Pripremljenim filom napuniti bagete. Nafilovane bagete zamotati u silikonsku ili aluminijumsku foliju pri tom dobro zategnuti, i ostaviti u frižider najmanje dva sata. Gotove punjene bagete izvaditi iz folije i seći na parčad debljine oko 1cm.

PRIJATNO!

Нема коментара:

Постави коментар

Uvek spremna za pokude i pohvale, pa nemojte biti škrti na rečima!