Copyright © 2009-2017 Shacky's kitchen. All Rights Reserved.

Странице

10. 4. 2014.

Čokoladni oblak torta

Još jedan, u osnovi vrlo jednostavan recept, brz za pripremu i nadasve preukusan rezultat iz riznice Nigelle Lawson. Uz svu tu količinu čokolade, posle konzumiranja jednog parčeta ove torte zaista imate utisak da ste na čokoladnom oblaku.



Potrebno je:

- 250 gr crne čokolade (koristim Bambi čokoladu sa 70% kakaa)
- 125 gr putera
- 6 kom. jaja
- 175 gr šećera u prahu
- kora narandže
- 500 ml slatke pavlake
- supena kašika kakao praha

Način pripreme:

Otopiti puter i čokoladu na pari.
Umutit dva cela jajeta i četiri žumanca sa 75 gr šećera, pa kad masa pobledi lagano dodavati rastopljenu čokoladu i puter i sve vreme mutiti da se dobije sjajna tamnočokoladna masa pa na kraju dodati i narandžinu koru.
U drugoj posudi penasto umutiti preostala četiri belanca sa 100 gr šečera u prahu. Mutiti dok se na rastopi šećer.
Ručno pomešati umućena belanca sa čokoladnom masom pa sipati u okrugli kalup 28cm obložen papirom za pečenje i peći koru na 150 stepeni oko 40 minuta.
Pečenu koru izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi. Sredina treba da upadne unutra, i kora malo da ispuca (savršeno nesavršenstvo!)
Preko ohlađene kore staviti umućenu slatku pavlaku i obilno posuti kako prahom.

Ova torta je idealna da se servira sa Brankinom marmeladom od narandži i viskija!



PRIJATNO!



4 коментара:

Uvek spremna za pokude i pohvale, pa nemojte biti škrti na rečima!