Copyright © 2009-2017 Shacky's kitchen. All Rights Reserved.

Странице

12. 11. 2009.

Pilav od integralnog pirinča


Moji ukućani nisu bili ljubitelji jela od pirinča, međutim iz znatiželje sam pripremila pilav sa integralnim pirinčem i svima nam se jako dopao ukus tako da glazirani pirinač sada koristim samo za sutlijaš a slana jela sa integralnim pirinčem su nam postala omiljena.

Potrebno je:
-2 bataka sa karabatakom
-100g šampinjona (seckanih u slanom rastvoru)
-1 glavica crnog luka
-2 čaše od jogurta integralnog pirinča
-1 manja šargarepa
-peršunov list, so biber, mešavina začina

Način pripreme:
Staviti pileće meso u šerpu sa vodom i skuvati. U drugu posudu staviti sitno seckan crni luk da se prodinsta, pa mu dodati oceđene šampinjone i šargarepu isečenu na kolutiće. Kada šargarepa malo omekša dodati pirinač, pa kad počne da cvrči naliti sa 6 čaša supe u kojoj su se kuvali bataci. Začiniti solju, biberom i mešavinom začina. Kuvati na tihoj vatri 20-tak minuta , potom dodati skuvane batake i karabatake, bilo sa kostima, bilo bez kostiju, po želji, pustit da prokrčka još 10 minuta pa poklopiti i skloniti sa vatre. Ostaviti poklopljenu šerpu  da pirinač još malo nabubri.

PRIJATNO!

Нема коментара:

Постави коментар

Uvek spremna za pokude i pohvale, pa nemojte biti škrti na rečima!