•
Moji ukućani nisu bili ljubitelji jela od pirinča, međutim iz znatiželje sam pripremila pilav sa integralnim pirinčem i svima nam se jako dopao ukus tako da glazirani pirinač sada koristim samo za sutlijaš a slana jela sa integralnim pirinčem su nam postala omiljena.
Potrebno je:
-2 bataka sa karabatakom
-100g šampinjona (seckanih u slanom rastvoru)
-1 glavica crnog luka
-2 čaše od jogurta integralnog pirinča
-1 manja šargarepa
-peršunov list, so biber, mešavina začina
Način pripreme:
Staviti pileće meso u šerpu sa vodom i skuvati. U drugu posudu staviti sitno seckan crni luk da se prodinsta, pa mu dodati oceđene šampinjone i šargarepu isečenu na kolutiće. Kada šargarepa malo omekša dodati pirinač, pa kad počne da cvrči naliti sa 6 čaša supe u kojoj su se kuvali bataci. Začiniti solju, biberom i mešavinom začina. Kuvati na tihoj vatri 20-tak minuta , potom dodati skuvane batake i karabatake, bilo sa kostima, bilo bez kostiju, po želji, pustit da prokrčka još 10 minuta pa poklopiti i skloniti sa vatre. Ostaviti poklopljenu šerpu da pirinač još malo nabubri.
PRIJATNO!
Нема коментара:
Постави коментар
Uvek spremna za pokude i pohvale, pa nemojte biti škrti na rečima!