Copyright © 2009-2017 Shacky's kitchen. All Rights Reserved.

Странице

8. 10. 2009.

Lazanje sa pilećim mesom




Prvi recept za lazanje sam dobila od moje drage prijateljice koja već godinama živi i radi u Italiji. Ovaj recept je modifikovan time što sam za izradu Bolonjeze sosa koristila pileće umesto junećeg mesa.



Potrebno je:
-1 belo pileće meso
-Glavica crnog luka
-Pola veze peršunovog lista
-Kašika paradajz pirea
-Kašičica mlevene paprike
-Vegeta, so, biber
-Bosiljak, ruzmarin
-Ulje
-3 kašike brašna
-3dl mleka
-Muskatni oraščić
-200g trapista
-Malo parmezana
-Pakovanje (500g) kora za lazanje.

Priprema: 
Sos od mesa (Bolonjeze): prodinstati sitno seckan crni luk i peršunov list.Dodati prethodno odvojeno od kosti i samleveno belo meso.Dinstati dok ne ispari voda koju meso pusti.
Dodati paradajz pire, papriku,vegetu, so, biber i jednu kašiku brašna.Doliti malo vode i pustiti 5 minuta da ukrčka. Na kraju dodati bosiljak i ruzmarin.
Bešamel sos:Na zagrejanom ulju propržiti 2 kašike brašna pa naliti mlekom i mutiti žicom da se dobije gladak sos bez grudvica. Začiniti solju i muskatnim oraščićem.
Ređanje lazanja: U podmazanu tepsiju staviti red kora, kore premazati bešamel sosom pa posuti narendanim sirom i naneti sos od mesa. Ređati dok se ne potroše kore tako da poslednji bude fil. Pre pečenja posuti parmezanom.
Peći u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 20 minuta.
PRIJATNO! 

1 коментар:

  1. Lazanje su jedno od mojih omiljenih jela i vec dugo hocu da ih isprobam sa piletinom. Hvala na receptu, jako lepo izgleda :)

    ОдговориИзбриши

Uvek spremna za pokude i pohvale, pa nemojte biti škrti na rečima!