Copyright © 2009-2017 Shacky's kitchen. All Rights Reserved.

Странице

10. 11. 2009.

Cigan pečenje



Nisam ljubitelj crnog luka ali ovo jelo redovno spremam ukućanima koji vole. Najčešće koristim ljubičasti crni luk jer od njega ne ostaje miris u kući a ni zadah kod ukućana ! 

Potrebno je:
-4 svinjske šnicle od vrata
-so, biber
-ulje za prženje
-2 veće glavice crnog luka

Način pripreme:
U nauljen tiganj poređati posoljene i pobiberene šnicle. Preliti sa malo ulja i poklopiti da se malo prodinstaju, a kada ispari tečnost pustiti da se malo zapeku sa obe strane. Kada je meso skoro prečeno preko šnicli staviti crni luk seckan na rebarca, doliti 1dl vode i poklopiti da se melo ukrčka i da luk otpusti tečnost. Srevirati uz salatu od pečenih ljutih zelenih paprika.

PRIJATNO! 

Нема коментара:

Постави коментар

Uvek spremna za pokude i pohvale, pa nemojte biti škrti na rečima!