Naša draga mamajac je osmislila ovu lepu kuvarigricu u kojoj istražujemo i pripremamo recepte sa drugih blogova. U prvom ovogodišnjem krugu FBI rukavica se našao blog Mimi's kingdom naše drage Milkice.
Kada je zadatak odabrati recept(e) sa ovako divnog bloga kao što je Milkicin onda je to jedan težak zadatak, jer toliko je sve lepo da Vam dođe da počnete da pripremate jedan po jedan, sve od početka.
Moja odluka je pala na kandirani đumbir iz više razloga. Prvi razlog je to što sam se sasvim slučajno u lokalnoj piljarnici po prvi put susrela sa svežim đumbirom, i sad, trebalo ga je upotrebiti na pravi način, upoznati se sa ovim začinom tako da se prikaže u najboljem svetlu. Sve sam očekivala, osim da je ljut.
Drugi razlog je to što je kandiranje jedan lep način konzerviranja koji do sada nisam isprobala. Ovako pripremljen đumbir možete grickati, upotrebiti za kolače, dekoraciju i sl.
Aroma đumbira mi se jako dopala, svežina i intenzivan miris sličan limeti sa vrrrrrlo malo prizvuka cimeta. Idealan za kolače i kekse.
ORGINALNI RECEPT
Potrebno je:
- oko 170g đumbira
-200g + 50g šećera
- 2 dl vode
Način pripreme:
Đumbir iseći na listiće.Vodu i 200g šećera staviti na šporet da provri, dodati listiće đumbira i kuvati 25 minuta. Prokuvan đumbir ocediti i rasporediti na pek papir da se prohladi pa svaki listić uvaljati u kristal šećer. Tako pripremljene listiće ostaviti da se prosuše 24 sata pa ih spakovati u teglu i čuvati do upotrebe u frižideru.
Sirup koji preostane od kuvanja đumbira je idealan dodatak za čaj.
Jedino što bih na kraju mogla da dodam je da Milkicinom anđelu poželim dobro zdravlje, Milkici puno snage i strpljenja, a što se tiče bloga da i dalje nastavi kao i do sada jer, što bi Čola rekao "ne b' ja tu ništ' mjenj'o"!
PRIJATNO!
Kada je zadatak odabrati recept(e) sa ovako divnog bloga kao što je Milkicin onda je to jedan težak zadatak, jer toliko je sve lepo da Vam dođe da počnete da pripremate jedan po jedan, sve od početka.
Moja odluka je pala na kandirani đumbir iz više razloga. Prvi razlog je to što sam se sasvim slučajno u lokalnoj piljarnici po prvi put susrela sa svežim đumbirom, i sad, trebalo ga je upotrebiti na pravi način, upoznati se sa ovim začinom tako da se prikaže u najboljem svetlu. Sve sam očekivala, osim da je ljut.
Drugi razlog je to što je kandiranje jedan lep način konzerviranja koji do sada nisam isprobala. Ovako pripremljen đumbir možete grickati, upotrebiti za kolače, dekoraciju i sl.
Aroma đumbira mi se jako dopala, svežina i intenzivan miris sličan limeti sa vrrrrrlo malo prizvuka cimeta. Idealan za kolače i kekse.
ORGINALNI RECEPT
Potrebno je:
- oko 170g đumbira
-200g + 50g šećera
- 2 dl vode
Način pripreme:
Đumbir iseći na listiće.Vodu i 200g šećera staviti na šporet da provri, dodati listiće đumbira i kuvati 25 minuta. Prokuvan đumbir ocediti i rasporediti na pek papir da se prohladi pa svaki listić uvaljati u kristal šećer. Tako pripremljene listiće ostaviti da se prosuše 24 sata pa ih spakovati u teglu i čuvati do upotrebe u frižideru.
Sirup koji preostane od kuvanja đumbira je idealan dodatak za čaj.
Jedino što bih na kraju mogla da dodam je da Milkicinom anđelu poželim dobro zdravlje, Milkici puno snage i strpljenja, a što se tiče bloga da i dalje nastavi kao i do sada jer, što bi Čola rekao "ne b' ja tu ništ' mjenj'o"!
PRIJATNO!
Natasa, puno hvala! :) Ja jos uvek imam u teglici, u frizideru, kandiranog djumbira od tada. Moze dugo stajati, a odlican je u keksicima, sitno seckan...
ОдговориИзбришиJos jednom, hvala na lepim recima i na ucestvovanju! :)
Slazem se potpuno, ne treba nista menjati kad je nesto tako dobro.:)) Vidis, ovaj recept sam preskocila i bas je dobro sto si ga isprobala, moracu se vratiti na Mimin blog, vec ih zamisljam u nekim finim keksicima ili zimskom kuglofu.:)))
ОдговориИзбришиovo mi izgleda dobro.sigurno cu probati.djumbir je zdrav.
ОдговориИзбриши