10. 8. 2010.
Karađorđeve šnicle sa patlidžanom
Ovo je jedan od recepata za Karađorđeve šnicle koje pravim sa različitim punjenjem u zavisnosti šta imam u frižideru. Nekad je to samo kajmak, nekada kajmak ili sir sa mesnatom slaninom ili šunkom , a ovog puta je samo sitan sir. Patlidžan je ovde serviran kao prilog, umesto pomfrita.
Potrebno je:
-600g krmenadle bez kosti
-250g sitnog sira
-so
-brašno i prezla za paniranje
-1 srednji patlidžan
-3 jajeta
-ulje za pohovanje
-50g majoneza
-2 kašike kisele pavlake
Način pripreme:
Meso iseći na šnicle debljine oko 1cm pa izlupati tučkom za meso. Posoliti pa staviti na jedan rub kašiku sira i zamotati tako da se zatvore rubovi, kao sarmu. Panirati u brašno, jaja i prezlu pa peći u dubljem ulju.
Patlidžan iseći uzduž na listove debljine 3-4mm, posoliti i ostaviti malo da odstoji, da pusti tečnost. Ocediti ga i panirati u brašno pa u umućena jaja i pržiti.
Majonez i pavlaku dobro izmešati.
Na tanjir za serviranje poređati Karađorđeve šnicle. Svaki list pohovanog patlidžana uviti u rolnicu i servirati sa šniclama. Preliv od majoneza i pavlake može da se prelije preko šnicli ili preko patlidžana, po želji.
PRIJATNO!
Пријавите се на:
Објављивање коментара (Atom)
Нема коментара:
Постави коментар
Uvek spremna za pokude i pohvale, pa nemojte biti škrti na rečima!