12. 8. 2010.
Zapečena piletina sa krompirom
Vrlo jednostavan način da pripremite ručak od mesa i krompira, a nije baš toliko obično kao kada bi i jedno i drugo samo spržili u tiganju. Može se srvirati uz neku osvežavajuću salatu ili kiselu pavlaku.
Potrebno je:
-1 pileće belo meso bez kostiju
-300g krompira
-3 jaja
-2dl mleka
-3 kašike brašna
-so i biber
-malo ulja
Način pripreme:
Piletinu iseckati na kocke, posoliti, pobiberiti i malo propržiti u tiganju. Krompir oljuštiti, iseći na kolutove pa skuvati napola. Vatrostalnu posudu pouljiti, poređati polovinu krompira, pa kockice mesa, pa odgore drugu polovinu krompira. Staviti u rernu zagrejanu na 200 stepeni da se peče oko 20 minuta.
Umutiti jaja i mleko pa dodati brašno, malo posoliti pa sa ovom smesom preliti meso i krompir i vratiti u rernu da se zapeče. Servirati sa kiselom pavlakom.
PRIJATNO!
Пријавите се на:
Објављивање коментара (Atom)
Нема коментара:
Постави коментар
Uvek spremna za pokude i pohvale, pa nemojte biti škrti na rečima!