Copyright © 2009-2017 Shacky's kitchen. All Rights Reserved.

Странице

23. 9. 2010.

Punjeni luk


Kada kuvate za nekoga ko jako voli mleveno meso, pa još pored toga mnogo voli razno povrće punjeno filom od mlevenog mesa onda vam svakakve kombinacije padaju napamet. Dugo već želim da isprobam punjeni luk, jer jednom davno sam u nekoj knjižici videla recept, kojeg se i ne sećam ali znam da je bila kombinacija luka i mlevenog mesa. Ovaj recept je "iz glave", najjednostavniji moguć.

Potrebno je:
-2 velike glavice luka (isključivo koristim ljubičasti luk)
-300g mlevenog mesa
-so, biber
-1 kašičica aleve paprike
-1 čen belog luka
-1 šoljica ljuspica od soje
-2 kašike prezle
-1 jaje
-1 kašika ulja


Način pripreme:
Glavice luka oljuštiti pa staviti u običnu vodu da se kuvaju dok malo ne omekšaju, oko 20-tak minuta. Odliti vrelu vodu, malo ostaviti da se ohlade pa lagano prstima istiskivati sredinu tako da gornji, veći slojevi ostanu celi i poređati ih u vatrostalnu posudu.
Mleveno meso posoliti, pobiberiti, dodati alevu papriku, sitno seckan beli luk, ljuspice od soje prethodno natopljene toplom vodom, jaje i prezlu pa rukama izmesiti da se ujednači.
Ovim filom puniti luk sve do vrha, preliti kašikom ulja i staviti u rernu na 180 stepeni da se peče pola sata.
Servirati sa trenutno vrlo aktuelnim sosom od mirođije, a nije loš ni sa paradajz sosom.

PRIJATNO!

3 коментара:

  1. Moram da priznam da još nisam luk punila.Sve nešto hoću i nikako da dođe na red. Dobro je što ovo može i zimi da se radi, jer polako prolaze paprike i tikvice za punjenje.

    ОдговориИзбриши
  2. Ja sam punila luk,doduse drugačije...i super mi je.Probaću i tvoj recept!!!

    ОдговориИзбриши
  3. @jelena: nije loše za one koji vole luk :)
    @vera : videla sam tvoj recept, mislim da je i to jako ukusno. Probaću i tu varijantu.

    ОдговориИзбриши

Uvek spremna za pokude i pohvale, pa nemojte biti škrti na rečima!