Copyright © 2009-2017 Shacky's kitchen. All Rights Reserved.

Странице

11. 9. 2010.

Torta sa medenim srcem


Vrlo jednostavna i vrlo slatka torta. Brzo se sprema i još brže pojede! Bila bi mnogo brže napravljena da nisam imala peh sa medenim srcem. Pošto je, očigledno, čuvano u neodgovarajućim uslovima u prodavnici, kada sam otvorila kesu kod kuće mal' nisam pala u nesvest: sve do jednog je bilo pobelelo i buđavo! Ne znam kakav izraz lica sam imala kada sam vratila dotičan slatkiš u prodavnicu ali činjenica da mi je proizvod zamenjen bez rasprave me je oraspoložila, tako da je ova torta od lošeg početka ipak imala srećan završetak.

Potrebno je:
-600ml mleka
-200g šećera (može i malo manje)
-3 pudinga od vanile
-250g putera
-200g keksa
-300g medenog srca
-200g banana
-200ml slatke pavlake
-malo čokolade za ukrašavanje


Način pripreme:
Prašak za puding pomešati sa šećerom pa sve razmutiti u 100ml mleka oduztih od potrebnih 600ml, a ostatak mleka staviti na šporet da prokuva. Puding zakuvati u provrelo mleko pa ostaviti da se potpuno ohladi. Umutiti puter pa u njega dodati puding, medeno srce i banane isečene na kockice i keks izlomljen rukom. Sve sjediniti i oblikovati tortu. Ostaviti u frižider da se malo stegne pa ukrasiti umućenom slatkom pavlakom i nastruganom čokoladom.


PRIJATNO!

6 коментара:

  1. Dopada mi se ovaj recept. Nisam pobornik brzih torti, ali ova ima lepe kvalitetne sastojke pa ostaje u arhivi!

    ОдговориИзбриши
  2. Torta je lijepa i sigurno ukusna. Medena srca i to ona iz Pionira su još jedan od omiljenih slatkiša mog djetinjstva. Ne znam u kakvim je uvjetima čuvano, pa je pobijelilo, bijeli sloj ne utiče na kvalitet već samo na izgled čokolade, ali bi i ja isto tako kao ti reagovala i vratila bi im medenjake. Sreća je da je druga vrećica bila ispravna, jer je ipak iz iste prodavnice.

    ОдговориИзбриши
  3. Medeno srce me uvijek podsjeti na djetinjstvo a okus mu pamtim i uvijek ga jednako volim. Sreća da si nakon početnog peha dobila svoja prava medena srca i napravila ovu tortu. Odlična je, vjerujem i jako ukusna super mi izgleda !!

    ОдговориИзбриши
  4. Auuuu kako dobro izgleda. Nisam do sada znala za ovu tortu. :)

    ОдговориИзбриши
  5. Hvala svima na lepim rečima. Nisam baš bila sigurna da će biti dovoljno čvrsta jer nisam nikada pravila sa lomljenim keksom, ali eto, uspelo je. Medeno srce svi obožavamo!!! Jedino što bih izmenila je da se smanji količina šećera jer je sama kombinacija medenog srca i banana dosta slatka tako da je 200g šećera ipak previše, čak i za mene koja volim da su kolači jako slatki.
    @cosmo: ne bih ja pravila problem da je samo bilo belo, to se dešava naročito leti jer se topi čokolada ali ovo je bukvalno bilo buđavo. Drgu kesicu sam otvorila u prodavnici, čisto da se ne šetam 100 puta ;)

    ОдговориИзбриши

Uvek spremna za pokude i pohvale, pa nemojte biti škrti na rečima!