9. 1. 2011.
Sočna pita sa višnjama
Jedva čekam proleće, mada vreme ovih dana i jeste prolećno...dok ponovo ne padne sneg :)))
Potrebno je:
-500g kora za pitu
-500g višanja
-5 kašika šećera
-2 kesice vanil šećera
-hlebne mrvice
-1dl ulja
-1dl vode
*za sirup:
-3 šolje šećera
-3 šolje vode
-sok od pola limuna
Način pripreme:
Višnje pomešati sa šećerom i vanil šećerom, dobro promešati pa dodati prezle toliko da upije sok koji višnje puste.
U veliku tepsiju (40x35) sipati par kapi ulja, razmazati pa staviti jednu koru, nju poprskati sa malo ulja pa staviti još jednu na koju nanesemo 2 kašike fila, prekrijemo sledećom korom i nastavimo filovanje dok ne utrošimo sav fil, a preostale 2 kore ne filujemo već kao i prve dve samo malo poprskati uljem. Pomešati decilitar ulja i decilitar vode pa preliti složenu pitu pa kada kore upiju tečnost oštrim nožem iseći pitu na parčad. Potom je staviti u rernu zagrejanu na 200 stepeni da se peče oko 45 minuta.
U međuvremenu pomešati šećer, vodu i limunov sok za sirup i staviti da prokuva i ostaviti lagano da vri da se malo ukuva.
Gotovu vruću pitu preliti toplim sirupom i ostaviti da se ohladi i pita upije tečnost.
PRIJATNO!
Пријавите се на:
Објављивање коментара (Atom)
Uh socno i izgleda!! Odlican recept! :-)))
ОдговориИзбришиobožavam višnje, mora da je odličnna
ОдговориИзбриши