Verin blog je jedan od nekolicine koju pratim otkad se pojavilo moje interesovanje za food blogove. Takođe je i jedan od dva Verina bloga, što nam kazuje da je naša vojvođanska kuvarica jedna vrlo vredna dama.
U ovom krugu igrice FBI rukavice koju je za nas food blogere osmislila Maja istraživali smo oba Verina bloga:
Astal-Kuhinja Moje Ravnice i Delicious for kids.
Mnooogo je divnih recepata na ova dva bloga. Osim predivnih recepata na Astal blogu možete pročitati i ponešto o običajima vojvođaniskih stanovnika koji su obavezno začinjeni autentičnim i tipičnim tradicionalnim jelima.
Nažalost, od mnogo divnih jela koja su mi mirisala i preko ekrana, pripremila sam samo jedno: KRMENADLE U SOSU . Sigurna sam da ću isprobati još mnogo toga sa Verinih blogova i nadam se i želim joj da i dalje bude tako vredna blogerka.
Svakako moram i da joj se zahvalim što naše vojvođanske običaje i tradicije koje su najšarenije na svetu čuva od zaborava i prezentuje svima!
Krmenadle u sosu
Potrebno je:
-1kg svinjske krmenadle
-4 glavice crnog luka
-1 kašika brašna
-1 kašičica mlevene aleve paprike
-1 kašičica ljute tucane paprike
-2dl kisele pavlake
-1/4 kašike sirćeta
Način pripreme:
Krmenadle odvojiti od kosti, izlupati tučkom za meso, posoliti i pobiberiti. U tiganju propržiti sitno seckan crni luk pa staviti preko krmenadle da se zajedno dinsta. Kada krmenadle omekšaju izvaditi ih natanjir. U luk dodati brašno obe vrste paprike, kiselu pavlaku i malo vode pa izmešati da ne bude grudvica. Vratiti krmenadle u sos i prokrčkati sve zajedno još 15-tak minuta.
Vera je ove krmenadle servirala uz restovani krompir, a ja sam im napravila društvo od integralnog pirinča i zelene salate. Ovako dobijen sos je jako ukusan i mogao bi se pripremiti i uz druge vrste mesa npr. pileće batake. Nikako nemojte izostaviti ljutu papriku, samo prilagodite količinu svom ukusu, jer bez tucane to jednostavno neće biti to.
SRETAN USKRS I VASKRS SVIMA KOJI SLAVE I PRIJATNO!
U ovom krugu igrice FBI rukavice koju je za nas food blogere osmislila Maja istraživali smo oba Verina bloga:
Astal-Kuhinja Moje Ravnice i Delicious for kids.
Mnooogo je divnih recepata na ova dva bloga. Osim predivnih recepata na Astal blogu možete pročitati i ponešto o običajima vojvođaniskih stanovnika koji su obavezno začinjeni autentičnim i tipičnim tradicionalnim jelima.
Nažalost, od mnogo divnih jela koja su mi mirisala i preko ekrana, pripremila sam samo jedno: KRMENADLE U SOSU . Sigurna sam da ću isprobati još mnogo toga sa Verinih blogova i nadam se i želim joj da i dalje bude tako vredna blogerka.
Svakako moram i da joj se zahvalim što naše vojvođanske običaje i tradicije koje su najšarenije na svetu čuva od zaborava i prezentuje svima!
Krmenadle u sosu
Potrebno je:
-1kg svinjske krmenadle
-4 glavice crnog luka
-1 kašika brašna
-1 kašičica mlevene aleve paprike
-1 kašičica ljute tucane paprike
-2dl kisele pavlake
-1/4 kašike sirćeta
Način pripreme:
Krmenadle odvojiti od kosti, izlupati tučkom za meso, posoliti i pobiberiti. U tiganju propržiti sitno seckan crni luk pa staviti preko krmenadle da se zajedno dinsta. Kada krmenadle omekšaju izvaditi ih natanjir. U luk dodati brašno obe vrste paprike, kiselu pavlaku i malo vode pa izmešati da ne bude grudvica. Vratiti krmenadle u sos i prokrčkati sve zajedno još 15-tak minuta.
Vera je ove krmenadle servirala uz restovani krompir, a ja sam im napravila društvo od integralnog pirinča i zelene salate. Ovako dobijen sos je jako ukusan i mogao bi se pripremiti i uz druge vrste mesa npr. pileće batake. Nikako nemojte izostaviti ljutu papriku, samo prilagodite količinu svom ukusu, jer bez tucane to jednostavno neće biti to.
SRETAN USKRS I VASKRS SVIMA KOJI SLAVE I PRIJATNO!
odličan Verin recept si odabrala i super ga pripremila.
ОдговориИзбришиTebi i tvojima želim Sretan i veseo Uskrs !
Hvala Branka!
ОдговориИзбриши