Pravila sam je mojoj princezi za rođendan. Prava klasična domaća torta. Pokupila sam i poneki savet iz posta ili bolje reći iz disertacije na temu reforme sa Majinog bloga. Idealna je za prekrivanje fondanom ALI za potpuni užitak ipak je bolje prelivanje čokoladom. Reform torta bez čokoladne glazure kao doboš torta bez preliva od prženog šećera, dobro je ali fali "ono nešto".
Potrebno je:
*kore:
-20 belanaca
-20 kašika šećera
-20 kašika mlevenih oraha
*fil:
-20 žumanaca
-250g šećera
-150g čokolade
-500g putera
Način pripreme:
*kore:
Kore sam pekla svaku posebno u plehu 35x20cm. Mera za jednu koru mi je bila: 5 belanaca, 5 supenih kašika kristal šećera i 5 vrhom punih supenih kašika oraha. Tako sam pripremila 4 kore.
Penasto umutiti belanca, dodati šećer, nastaviti mućenje dok se šećer malo rastopi, varjačom umešati orahe, masu istresti na papirom obložen pleh, poravnati i staviti da se peče u dobro zagrejanu rernu na 200 stepeni.
*fil:
Žumanca mutiti sa šećerom na pari dok se ne zgusne, u vruće dodati čokoladu i mešati dok se ne rastopi. U ohlađen fil umutiti puter.
Filovati tortu tako da se gornja kora ne premazuje. Ja sam je ovlaš premazala sa malo fila da bi mi se fondan zalepio. U svakom slučaju preporučujem da se radi čokoladna glazura. Klasične torte i treba klasično da izgledaju :)
PRIJATNO!
Potrebno je:
*kore:
-20 belanaca
-20 kašika šećera
-20 kašika mlevenih oraha
*fil:
-20 žumanaca
-250g šećera
-150g čokolade
-500g putera
Način pripreme:
*kore:
Kore sam pekla svaku posebno u plehu 35x20cm. Mera za jednu koru mi je bila: 5 belanaca, 5 supenih kašika kristal šećera i 5 vrhom punih supenih kašika oraha. Tako sam pripremila 4 kore.
Penasto umutiti belanca, dodati šećer, nastaviti mućenje dok se šećer malo rastopi, varjačom umešati orahe, masu istresti na papirom obložen pleh, poravnati i staviti da se peče u dobro zagrejanu rernu na 200 stepeni.
*fil:
Žumanca mutiti sa šećerom na pari dok se ne zgusne, u vruće dodati čokoladu i mešati dok se ne rastopi. U ohlađen fil umutiti puter.
Filovati tortu tako da se gornja kora ne premazuje. Ja sam je ovlaš premazala sa malo fila da bi mi se fondan zalepio. U svakom slučaju preporučujem da se radi čokoladna glazura. Klasične torte i treba klasično da izgledaju :)
PRIJATNO!
Hello Kitty je divna! :)
ОдговориИзбришиNamerno ne gledam prvu sliku, izgleda fantastično, a ja sam još 2 dana na dijeti :)
SREĆAN ROĐENDANČIĆ MALENOJ PRINCEZI !!! TORTA JE SJAJNA!!
ОдговориИзбришиHvala devojke!
ОдговориИзбришиTina, sačuvala bih ti jedno parče ta dva dana ali, nažalost, pravila sam je pre 10-tak dana i odavno je smazana!
Srećan rođendan. Divna torta.
ОдговориИзбришиPredivna reforma torta !
ОдговориИзбришиSretan rođendan malenoj želim !!