Dugo nisam odustajala od starog recepta za projice prosto jer su savršene, sočne, mekane, ukusne. Ipak, valja ponekad isprobati i neku varijaciju. Već mi je padalo napamet da napravim razne kombinacije i ovo je, verovatno, najšarenija.
Uzgred budi rečeno, ovo je jubilarni 100. post bloga Shacky's kitchen :)
Potrebno je:
-3 jaja
-250g kukuruznog brašna
-100g kukuruznog griza (palente)
-1 kašičica soli
-2 kašike ulja
-3dl kisele vode
-1 kesica praška za pecivo
-150g krem sira
-100g pilećih prsa u omotu
-1 kisela crvena parika (2 fileta)
-2 kisela krastavca
Način pripreme:
Umutiti žicom jaja, ulje i kiselu vodu. Dodati kukuruzno brašno, kukuruzni griz, so i prašak za pecivo. Umutiti da se dobije testo pa dodati sir, prsa iseckana na sitne kockice, paapriku iseckanu na kockice i krastavac iseckan na kockice i sve dobro promešati da se ujednači. Masu sipati u korpice ili pleh sa rupama i peći na 180 stepeni oko 20 minuta, ili dok ne dobije lepu, rumenu boju.
Od ove količine testa dobije se oko 15-16 komada projica.
PRIJATNO!
Uzgred budi rečeno, ovo je jubilarni 100. post bloga Shacky's kitchen :)
Potrebno je:
-3 jaja
-250g kukuruznog brašna
-100g kukuruznog griza (palente)
-1 kašičica soli
-2 kašike ulja
-3dl kisele vode
-1 kesica praška za pecivo
-150g krem sira
-100g pilećih prsa u omotu
-1 kisela crvena parika (2 fileta)
-2 kisela krastavca
Način pripreme:
Umutiti žicom jaja, ulje i kiselu vodu. Dodati kukuruzno brašno, kukuruzni griz, so i prašak za pecivo. Umutiti da se dobije testo pa dodati sir, prsa iseckana na sitne kockice, paapriku iseckanu na kockice i krastavac iseckan na kockice i sve dobro promešati da se ujednači. Masu sipati u korpice ili pleh sa rupama i peći na 180 stepeni oko 20 minuta, ili dok ne dobije lepu, rumenu boju.
Od ove količine testa dobije se oko 15-16 komada projica.
PRIJATNO!
Uh obožavam projice kakve god da su! Ove sjajno izgledaju! Veliki pozdrav draga!
ОдговориИзбришиHvala Jovana!
ОдговориИзбришиSuper kombinacija za projice ! Odlično izgledaju !
ОдговориИзбришиSamo bih pitala da li pileća prsa treba prethodno skuhati ili popržiti ili je dovoljno sirova ih umješati u smjesu i ispeći će se u projicama ?
Za ovaj recept, zapravo, idu prsa u omotu, kao salama ali od pilećeg belog mesa, tako da nije potrebna nikakva termička obrada :)
ОдговориИзбриши