Copyright © 2009-2017 Shacky's kitchen. All Rights Reserved.

Странице

20. 12. 2011.

Sitni posni kolači 2. deo



I nastavljamo sa još par recepata za sitne posne kolače...



Štangle sa makom



Potrebno je:

-500g šećera
-500g mlevenog maka
-250g margarina
-3 limuna
-2 kesice vanil šećera
-1 pakovanje kora za rozen tortu
-250g šećera u prahu

Način pripreme:

Špinovati šećer sa 2dl vode, dodati jedan margarin da se otopi pa time popariti mleveni mak. Dodati sok od dva limuna i vanil šećer. Dobijenom masom filovati kore za rozen tortu. Na poslednju koru naneti glazuru od šećera u prahu i soka od jednog limuna. Po želji u glazuru možete dodati par kapi boje.
Nemojte da vas zbuni tamna boja kora, ja sam ovog puta koristila čoko kore za rozen tortu samo zato što nigde nisam našla bele, a ako želite sami da pravite korice OVDE imate idealan recept sa odličnim objašnjenjem.

***

Žele romboidi






Potrebno je:

-200g šećera
-2dl vode
-250g margarina
-400g sojinog mleka u prahu
-300g žele bombona
-300g kokosa
-2 lista oblande

Način pripreme:

Šećer preliti vodom pa  kuvati dok se ne otopi. Dodati margarin pa mešati i lagano dodavati mleko u prahu, a potom i kokos. Kada se fil malo prohladi dodati iseckane žele bombone. List oblande premazati filom, prekriti drugom oblandom i pritisnuti nečim težim. Ostaviti da se stegne pa seći na romboide i služiti.
Sojino mleko u prahu možete naći u prodavnicama zdrave hrane. Na ukus kolača jako utiče kvalitet žele bombona.

***

Kocke sa kikirikijem



Potrebno je:

-600g šećera
-3dl vode
-200g margarina
-600g pečenog neslanog kikirikija
-sok i strugana kora od jednog limuna
-pakovanje kora za rozen tortu
-250g šećera u prahu

Način pripreme:

Ušpinovati šećer sa vodom pa dodati margarin da se istopi potom skinuti sa šporeta. Umešati samleven kikiriki i rendanu koru limuna. Dobijenim filom premazivati kore za rozen dok se ne utroše sve. Poslednju koru premazati glazurom od šećera u prahu i soka od limuna sa par kapi boje , ali nemojte preterati, kao što sam ja ovog puta.
Kikiriki treba dobro samleti, da ne bude krupnih komadića jer će vam se tada, kao i meni, kocke raspadati.

***

O'clock kuglice



Potrebno je:

-200g čokolade
-200g šećera
-200g margarina
-300g susama
-200g O'clock pahuljica sa medom 
-100g mlevenih oraha

Način pripreme:

Šećer prokuvati sa 1dl vode toliko da se otopi, dodati maragrin i čokoladu pa kada se i to istopi umešati propržen susam, orahe i pahuljice. Od prohlađene mase formirati kuglice, stavljai u korpice i ukrasiti pahuljicama.

***



Sve zajedno je izgledalo ovako. Ima i kolačića koji su majkinih ruku delo. Sve u svemu gosti su bili zadovoljni, a mi uvek mislimo da je moglo i malo bolje!

Prijatno!

3 коментара:

  1. Pozdrav, dear... ove nedelje stalno kasnim i u dobrom sam zaostatku sa novim recepticima (ah, nadokandicu za vreme praznika;)), a ti si nam bila jako vredna i ove bih tvoje kolacice sve lepo "prisvojila" zajedno sa tacnom.;)))

    ОдговориИзбриши
  2. Štangice s makom me podsječaju na napolitanke. Njam...

    ОдговориИзбриши

Uvek spremna za pokude i pohvale, pa nemojte biti škrti na rečima!