Copyright © 2009-2017 Shacky's kitchen. All Rights Reserved.

Странице

16. 12. 2011.

Belo meso u lisnatom testu

Imala sam veliku želju. Ostvarila sam je. Imala sam veliki domaći zadatak. Dugo već učim, na tuđim iskustvima i savetima. Imam nekolicinu uzora. Prvi domaći zadatak je urađen. Nadam se da će vam se dopasti i da ću dobiti prelaznu ocenu. Uživajte, a ja ću se truditi da nadalje budem bolja i bolja!





Potrebno je:

-250g (jedna kocka) lisnatog testa
-250g šnicli belog mesa (pilećeg ili ćurećeg)
-250g sitnog sira
-kašičica aleve paprike
-so, biber
-2 jajeta

*za preliv:
-200ml neutralne pavlake za kuvanje
-100g mariniranih šampinjona
-kašika senfa
-seckan peršunov list
-so, biber

Način pripreme:

Šnicle posoliti i pobiberiti. Sir pomešati sa jednim jajetom, alevom paprikom i posoliti. Ako volite ljuto umesto aleve stavite tucanu papriku. Testo razvući na pobrašnavljenoj dasci u kvadrat 30x25. Preko testa poređati meso. Na meso naneti fil od sira i sve zajedno urolati. Premazati drugim umućenim jajetom i izbockati testo viljuškom. Peći na 200 stepeni dok ne porumeni.
Za preliv staviti šampinjone na vrlo malo ulja da se proprže toliko da ispari marinada iz njih. Sipati tečnu pavlaku  pa kad pavlaka provri dodati senf, so i biber i malo promešati. Na kraju dodati peršunov list.

PRIJATNO!

1 коментар:

Uvek spremna za pokude i pohvale, pa nemojte biti škrti na rečima!