Kažu da meso i krompir nisu baš najbolja kombinacija u nutricionom smislu. Teško je promeniti stare navike, a i moram priznati da mi nekeko to dvoje ukusom teško mogu jedno bez drugog. Najčešće se krompir priprema kao prilog uz meso, bilo kao pržen, pečen ili pire. Ovo je jedan drugi i za mene novi način kombinovanja mesa i krompira. A zašto ne bi za promenu meso punili tom povrćkom!? Osim lepog ukusa prednost je što nije potreban prilog već samo lepa salata, a sos čini ovo jelo vrlo sočnim.
Potrebno je:
-8 kom parčadi svinjske krmenadle bez kosti
-1 glavica crvenog luka
-2 veća krompira
-100g slanine
-1 čen belog luka
-3 kašike paradajz pirea
-1/2 l goveđe supe (temeljca)
-2 kašike gustina
-so, biber
-1 kašika ulja
Način pripreme:
Istanjiti šnicle tučkom za meso i posoliti. Očišćen krompir narendati na krupno rende. Crni i beli luk sitno iseckati. Slaninu iseći na tanke kockice.
U tiganj staviti slaninu da se proprži toliko da zamiriši i pusti masnoću. Dodati crni i beli luk pa nakon 5 minuta dodati i krompir. Dinstati dok krompir ne omekša. Začiniti solju i biberom (vodite računa o slanoći slanine da ne presolite fil). Gotov fil ostaviti da se prohladi pa potom filovati šnicle bogato, kao sarmu, a tako ih i zamotavati. Ako je potrebno pričvrstiti čačaklicom.
Nafilovane šnicle propržiti na malo ulja, izvaditi ih i ostaviti na toplo. U ulje preostalo od pečenja dodati paradajz pire pa lagano dolivati temeljac u koji je razmućen gustin. Kada sos provri vratiti šnicle i ostaviti zajedno da se krčka dok sos ne dobije potrebnu gustinu.
Servirati uz obilje sveže salate.
Zelena salata na slici je začinjena vinegretom od soli, sirćeta, šećera, maslinovog ulja, sitno seckane mirođije i peršuna.
PRIJATNO!
Potrebno je:
-8 kom parčadi svinjske krmenadle bez kosti
-1 glavica crvenog luka
-2 veća krompira
-100g slanine
-1 čen belog luka
-3 kašike paradajz pirea
-1/2 l goveđe supe (temeljca)
-2 kašike gustina
-so, biber
-1 kašika ulja
Način pripreme:
Istanjiti šnicle tučkom za meso i posoliti. Očišćen krompir narendati na krupno rende. Crni i beli luk sitno iseckati. Slaninu iseći na tanke kockice.
U tiganj staviti slaninu da se proprži toliko da zamiriši i pusti masnoću. Dodati crni i beli luk pa nakon 5 minuta dodati i krompir. Dinstati dok krompir ne omekša. Začiniti solju i biberom (vodite računa o slanoći slanine da ne presolite fil). Gotov fil ostaviti da se prohladi pa potom filovati šnicle bogato, kao sarmu, a tako ih i zamotavati. Ako je potrebno pričvrstiti čačaklicom.
Nafilovane šnicle propržiti na malo ulja, izvaditi ih i ostaviti na toplo. U ulje preostalo od pečenja dodati paradajz pire pa lagano dolivati temeljac u koji je razmućen gustin. Kada sos provri vratiti šnicle i ostaviti zajedno da se krčka dok sos ne dobije potrebnu gustinu.
Servirati uz obilje sveže salate.
Zelena salata na slici je začinjena vinegretom od soli, sirćeta, šećera, maslinovog ulja, sitno seckane mirođije i peršuna.
PRIJATNO!
Možda nisu nutricionistički najbolja kombinacija, ali je i meni to najbolja kombinacija :) Tvoja kombinacija izgleda odlično :)
ОдговориИзбришиTo je pravi rucak, ne bih tu nista menjala, a sem toga izgleda vrlo lepo na tanjiru!:))
ОдговориИзбришиTo što možda nutricionistički nije najbolja kombinacija meni uopšte ne smeta, naprotiv, za mene je ovo odličan ručak! Divna fotografija! :)
ОдговориИзбришиOdličan ručak, super punjnje!
ОдговориИзбришиjako lijepo mi izgleda i privlači na izgled, vjerujem da je preukusno
ОдговориИзбриши