Copyright © 2009-2017 Shacky's kitchen. All Rights Reserved.

Странице

20. 4. 2012.

Laka piletina na dva načina - FBI rukavice kod Lake Kuharice

Kada se zagnjurite u Katarinin blog Laka kuharica teško da možete izroniti! Dan za danom pripremala sam njene recepte koji nisu komplikovani, brzo se pripremaju i najvažnije vrlo su ukusni, što vam moji ukućani mogu potvrditi! Za ovaj krug kuvarigrice FBI rukavice koju je osmislila mamajac sam pripremala piletinu i to na dva načina. Meni se više dopao prvi recept, nekima se više dopao drugi, ali sve u svemu svi smo bili zadovoljni, pa čak i izbirljivo dete :)

*PRŽENA PILETINA U UMAKU OD GLJIVA*


Potrebno je:

- pola kašike ulja
- 2 pileća batka sa karabatakom
- 3 dl pileće supe od 1 kocke
- 20g maslaca
- pola glavice crnog luka
- 150g šampinjona
- 1dl belog vina
- 150 ml milerama
- majčina dušica

Način pripreme:

Piletinu propržiti na ulju da porumeni pa naliti supom i ostaviti da se kuva dok meso ne omekša. Na maslacu prodinstati sitno secka crni luk, dodati šampinjone isečene na četvrtine pa kada omekšaju naliti vino pa pojačati temperaturu da tečnost malo uvri. Procediti supu u kojoj se kuvalo meso pa naliti u šampinjone i umešati mileram. Pustiti da provri pa preliti preko mesa i kuvati sve zajedno 2-3 minuta. Piletinu servirati sa kuvanim pirinčem, a pre serviranja posuti majčinom dušicom.

*RUSKA PILETINA SA FETA SIROM*


Potrebno je:

- 4 šnicle od pilećeg belog mesa
- 3 kašičice vegete
- 5 kašika maslaca
- 1 češanj belog luka
- 1 manji crni luk
- 1 kašika brašna
- 30 ml vodke
- 100 ml vode
- 1 kašika paradajz pirea
- malo bibera
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 100 g feta sira
- seckan peršunov list

Način pripreme:

Meso natrljati vegetom pa propržiti na maslacu da porumeni. Izvaditi meso iz posude pa na masnoći prodinstati protisnuti beli luk i sitno seckan crni luk. Dodati brašno da se malo proprži pa naliti votku pomešanu sa vodom i pustiti da provri. Dodati paradajz pire, biber, pavlaku za kuvanje i feta sir pa mešati dok se sos ne ujednači i postane gust. Piletinu poređati u vatrostalnu posudu, preliti sosom i zapeći u rerni na 180 stepeni oko pola sata. Servirati sa njokama ili rižom ili testeninom, ko kako voli!

Pripremiću uskoro i jednu divno poslasticu sa Lakog bloga, laganu, brzo se priprema, a baš po mom ukusu...

PRIJATNO!

9 коментара:

  1. odličan izbor, i ja sam se odlučila za slane Katarinine recpte!!

    ОдговориИзбриши
  2. Vec sam ogladnila kako sve dobro izgleda, a jos nisam ni pocela da spremam rucak!:)) Iako sam isprobala puno finih stvari sa Katarininog bloga (nadam se da cu sutra uspeti da spremim post;), jos uvek me iznenadite sa novim receptima, cini mi se da sam ove propustila... eto, to je dobra stvar nasih igrica i najlepsa preporuka!:))

    ОдговориИзбриши
  3. Super su oba nacina, izabrala bih prvi sa bijelim vinom.

    ОдговориИзбриши
  4. Krasno izgledaju oba jela, ali mi je ova ruska piletina s feta sirom nekako najprimamljivija baš zbog fetas sira :)

    ОдговориИзбриши
  5. Ija se slazem sa tvojim utiscima o Katarininom blogu... Bas mi je zao sto necu stici napraviti sve odabrano...

    ОдговориИзбриши
  6. Evo, još uvijek se lupam po glavi jer sam i tvoj post jednostavno previdjela. Zbilja se ljutim sama na sebe, a tebe molim da mi oprostiš ovu nepristojnost. Hvala ti na lijepim riječima i odličnoj prezentaciji. Glavno da je prijalo!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ne, ne, ne, nemaš razloga da lupaš glavu, baš mi je drago da je nas monogo isprobalo tvoje predivne recepte i da smo poneki i zapisali za kasnije. Glavno da smo svi uživali!
      Hvala i svima drugima na lepim komentarima. Svi smo složni u jednom, a to je da je blog Laka Kuharica prepun divnih recepata!

      Избриши

Uvek spremna za pokude i pohvale, pa nemojte biti škrti na rečima!