Kad bacite pogled u frižider i iskombinujete namirnice koje se u njemu nalaze, uz trenutnu inspiraciju možete spremiti vrlo ukusan ručak. To se u narodu zove "lovački ručak" (otvorim frižider pa šta ulovim). Nikada nisam na sličan način kombinovala paprike i sir. Ono što volim su kisele paprike u pavlaci ili punjene sirom. To znam da je dobro. Pokušala sam da spremim ručak na brzinu i od toga je ispalo nešto vrlo ukusno.
Potrebno je:
- 1 pileće belo meso
- 1 glavica crnog luka
- 1 žuta babura paprika
- 1 zelena roga paprika
- vegeta
- 1 povrtna kocka za supu
- 2 trougla biser (zdenka) sira
- 1 supena kašika biser vajkrema (krem sira)
- peršunov list
- 2 kašike ulja
Način pripreme:
Rastopiti povrtnu kocku u 3 decilitra vode.
Belo meso bez kosti iseći na trake, poređati u tiganj preliven kašikom ulja, posoliti, naliti polovinom supe od kocke i staviti na tiho da se krčka dok se tečnost ne upari i meso malo proprži.
Paprike očistiti od semenki i iseći na kockice, kao i crni luk. Staviti u tiganj podmazan kašikom ulja, naliti ostatkom supe pa staviti da se krčka dok paprika ne smekša i tečnost se upari. Papriku povegetisati po ukusu, dodati sir i vajkrem i mešati dok se sve ne rastopi i dobije sos.
Servirati pripremljeno meso uz prilog od paprika i sira i posuti svežim peršunovim listom.
PRIJATNO!
Potrebno je:
- 1 pileće belo meso
- 1 glavica crnog luka
- 1 žuta babura paprika
- 1 zelena roga paprika
- vegeta
- 1 povrtna kocka za supu
- 2 trougla biser (zdenka) sira
- 1 supena kašika biser vajkrema (krem sira)
- peršunov list
- 2 kašike ulja
Način pripreme:
Rastopiti povrtnu kocku u 3 decilitra vode.
Belo meso bez kosti iseći na trake, poređati u tiganj preliven kašikom ulja, posoliti, naliti polovinom supe od kocke i staviti na tiho da se krčka dok se tečnost ne upari i meso malo proprži.
Paprike očistiti od semenki i iseći na kockice, kao i crni luk. Staviti u tiganj podmazan kašikom ulja, naliti ostatkom supe pa staviti da se krčka dok paprika ne smekša i tečnost se upari. Papriku povegetisati po ukusu, dodati sir i vajkrem i mešati dok se sve ne rastopi i dobije sos.
Servirati pripremljeno meso uz prilog od paprika i sira i posuti svežim peršunovim listom.
PRIJATNO!
i kod mene su česti Lovački ručkovi..dobro sui ulovila!!
ОдговориИзбришиdobar ulov svakako i kod mene se dešava isto
ОдговориИзбриши