Copyright © 2009-2017 Shacky's kitchen. All Rights Reserved.

Странице

12. 10. 2012.

Junetina sa povrćem na belo

Mali ukusni uspešni eksperiment sa mesom i povrćem!



Potrebno je:

- 1 veća glavica ljubičastog luka
- 300g junećeg mesa (kao za gulaš)
- 1 velika šargarepa
- 1 manji celer
- pola šolje graška (ili koliko stane u jednu šaku)
- pola šolje kukuruza šećerca
- 1 povrtna kocka za supu
- biber
- malo seckanog vlašca
- 1 kašika brašna
- 2dl vode
- 1 kašika ulja
- suvani pirinač za prilog

Način pripreme:

Luk iseckati na kockice pa staviti da se dinsta na ulju. Meso iseći na trake pa dodati u omekšali luk. Kada meso pusti sok dodati grašak, kukuruz, šargarepu i celer iseckane na kockice. Kada tečnost od mesa i povrća uvri dodati kocku za supu i doliti vode da svi sastojci ogreznu. Kuvati oko 45 minuta, da lagano krčka. Na kraju dodati vlašac, biber i brašno, promešati pa doliti vode toliko da se dobije gladak sos. Kocka za supu sadrži i so, ali ako vam nije dovoljno možete dosoliti.
Servirati na podlozi od skuvanog pirinča (jedna mera pirinča - tri mere vode i malo soli ili soja sosa).

PRIJATNO!

3 коментара:

  1. E, ovo je vec pravi rucak, nesto konkretno za ove hladne jesenje dane da se malo ugrejemo.:)))

    ОдговориИзбриши
  2. Mnogo volim ovakva jela, posebno sad u jesen (mada kod nas u Kaliforniji jesen postoji samo kalendarski - ne da se žalim, samo kažem:)Do sad kukuruz šećerac nisam koristila za naša jela, a zaista, šta bi mu falilo u gulašastim inkarnacijama? Očigledno ništa:)
    Milo mi je što sam te konačno našla - kod mene u kompjuteru žive grozni patuljci koji me stalno sabotiraju:)

    ОдговориИзбриши

Uvek spremna za pokude i pohvale, pa nemojte biti škrti na rečima!