Copyright © 2009-2017 Shacky's kitchen. All Rights Reserved.

Странице

8. 10. 2012.

Pita od bundeve i jabuka - jesen u mom tanjiru

Za one koji ne vole bundevu jedna ideja: uparite je sa jabukama! Eksperiment je uspeo, deca oduševljena, mama zadovoljna! Dobr, decu je najviše privukao sladoled umesto šećera u prahu, ali svakako je bilo i njima i meni po ukusu.



Potrebno je:

- 500g tankih kora za pitu
- 250g rendane bundeve
- 3 narenrane jabuke
- 200g šećera
- 1 kafena kašičica cimeta ( može i manje ali mi jako volimo cimet)
- 1 dl ulja
- 2 dl vode
- šećer u prahu za posipanje ili sladoled

Način pripreme:

Pomešati narendane bundeve i narendane jabuke sa šećerom i cimetom. Pakovanje kora podeliti na tri dela (prebrojati koliko komada kora ima u pakovanj pa podeliti na tri). Složiti kore jednu na drugu, malo poprskati sa uljem pa fil naneti bogato na početak kore. Zamotati u rolnu tako da fil ostane u sredini. Tako nafilovati i ostale dve jufke. Zamotane rolne složiti u tepsiju, preliti uljem i vodom i ostaviti 10 minuta da kore upiju tečnost. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta, da fino porumeni. Pečenu pitu nakon vađenja iz rerne prektiri sa vlažnom čistom krpom (ako vam krpa miriši na Lenor i pita će :)) i ostaviti da se prohladi. Posuti šećerom u prahu ili servirati sa kuglom sladoleda.

PRIJATNO!

4 коментара:

Uvek spremna za pokude i pohvale, pa nemojte biti škrti na rečima!