Copyright © 2009-2017 Shacky's kitchen. All Rights Reserved.

Странице

12. 11. 2011.

Škarpina iz rerne sa limunom i belim vinom




Spremala bih ribu mnooogo češće, da ima ko da je jede. Uglavnom, ribu jedemo moj sin i ja, a ostatak uživalaca Shacky's kitchen se teško miri sa činjenicom da je i riba neka vrsta mesa. Pošto je škarpina Darkova omiljena riba otuda i ovaj recept. Na ukus ribe najviše utiče kvalitet vina, a slobodno možete dodati i sitno seckan beli luk. Nama je evo ovako najlepša.



Potrebno je:
-250-300g škarpine po osobi
-so
-kašika maslinovog ulja
-sok od 1 limuna
-par kriški limuna
-2dl belog vina

Način pripreme:
Ribu oprati i posušiti salvetom pa je dobro posoliti sa svih strana, staviti u činju i preliti limunovim sokom i ostaviti pola sata da se marinira. Mariniranu ribu zaseći na par mesta pa u režnjeve staviti kriške limuna. U limunov sok u kom se marinirala riba dodati belo vino i maslinovo ulje pa time preliti ribu poređanu u tepsiju i prekriti aluminijumskom folijom. Peći na 180 stepeni oko 40 minuta. Ribu servirati uz prilog po želji. Mi smo se ovog puta odlučili za pomfrit.

PRIJATNO!

2 коментара:

  1. Kakv bre fish and chips:)ovo ej tek uzivanje;)

    ОдговориИзбриши
  2. Odlican rucak, a te kromirice bih jos "ususkala" pored ribe i sve zajedno stavila u rernu, mada su mi i przeni krompirici jako fini... nekako nemamo naviku da cesce spremamo ribu ali ovakav meni uvek lepo prija, bon appetit!;))

    ОдговориИзбриши

Uvek spremna za pokude i pohvale, pa nemojte biti škrti na rečima!