Prevruće je ovih dana. Leto je stiglo na velika vrata. Sa prvim danom leta, koji je zaista bio najpakleniji u nizu, baš u ono doba kada se savetuje da ne izlazite iz kuće bez preke potrebe, pošli smo porodično put grada kako bih ja (ili JA) stavila tačku na jedan davno započet projekat. Sunce nas je nemilosrdno pržilo, ali tih pola sata u klimatizovanoj sali, pred mojom porodicom i komisijom ja (ili JA) sam odbranila svoj diplomski rad sa najvišom ocenom.
Nisam neki narcis, ali to je bio moj dan koji sam jako dugo čekala, za koji sam ponekad verovala da neće doći, za koji sam skupila snagu, za koji sam imala veliku podršku.
Za početak ću vas počastiti ovim slanim jelom. Tortica će stići ovih dana...
Potrebno je:
- 8 krmenadli sa kostima
- 1 kašika senfa
- so, biber
- 100g brašna
- 2dl kisele pavlake
- 1dl junećeg bujona
- 1dl soka od paradajza
- 200g mocarela sira
- 2 veća paradajza
- ulje
Način pripreme:
Krmenadle istanjiti tučkom za meso, posoliti, pobiberiti, uvaljati u brašno pa propržiti sa obe strane da porumene. Kiselu pavlaku i senf pomešati. Pečene krmenadle poređati u vartostalnu posudu, bogato premazati pavlakom i senfom, preko staviti kolut paradajza, a na paradajz kolut mocarele. Pomešati bujon i sok od paradajza pa sipati u posudu sa mesom. Peći u rerni na 200 stepeni 15-20 minuta.
PRIJATNO!
Nisam neki narcis, ali to je bio moj dan koji sam jako dugo čekala, za koji sam ponekad verovala da neće doći, za koji sam skupila snagu, za koji sam imala veliku podršku.
Za početak ću vas počastiti ovim slanim jelom. Tortica će stići ovih dana...
Potrebno je:
- 8 krmenadli sa kostima
- 1 kašika senfa
- so, biber
- 100g brašna
- 2dl kisele pavlake
- 1dl junećeg bujona
- 1dl soka od paradajza
- 200g mocarela sira
- 2 veća paradajza
- ulje
Način pripreme:
Krmenadle istanjiti tučkom za meso, posoliti, pobiberiti, uvaljati u brašno pa propržiti sa obe strane da porumene. Kiselu pavlaku i senf pomešati. Pečene krmenadle poređati u vartostalnu posudu, bogato premazati pavlakom i senfom, preko staviti kolut paradajza, a na paradajz kolut mocarele. Pomešati bujon i sok od paradajza pa sipati u posudu sa mesom. Peći u rerni na 200 stepeni 15-20 minuta.
PRIJATNO!
Cestitam draga :) Mogu da zamislim kako je fantastican osecaj!
ОдговориИзбришиOdlično jelo! Još malo povrća za prilog i salata i evo ukusnog ručka
ОдговориИзбришиČestitam na diplomi :) Odličan ručak :)
ОдговориИзбришиnajdraže mi je kad jelo završi u pćenici, bogato posuto sirom ili mozarellom!!
ОдговориИзбришиKao prvo, sve cestitke na uspesno odbranjenom diplomskom ispitu, to vredi svakog truda!:))) A rucak je od onih sto zovem "rucak za 5+", sve izgleda tako ukusno i za mene nesto novo jer jos nisam pravila krmendale na taj nacin, ali sada cu da pribelezim recept.:)) p.s. jedva cekamo i slavljenicku torticu...:))))kiss
ОдговориИзбришиPrije svega čestitke od srca!!!! :D
ОдговориИзбришиA onda ću vrlo rado prihvatiti ovaj tanjur, taman jepo mom guštu! :)
I držim palčeve da sve dalje ide kako si zamislila i želiš!
Puno hvala svima na čestitkama!
ОдговориИзбриши