9. 6. 2010.
Pita sa višnjama
Pripremala sam pite sa višnjama na razne načine, sa kupovnim korama, sa mešenim korana, zalivene, ne zalivene ali ovaj način mi se najviše dopao. Kore su krckave i kada zagrizete parče čuje se "hašššššš", a nisu žilave i suviše tvrde. I naravno njlepša je sa svežim tek ubranim višnjama.
Potrebno je:
-500g kora za pitu
-300g višanja bez koštice
-200g šećera
-2 kašike prezle
-2dl ulja
-1 kesica vanil šećera
-1 šolja vode
Način pripreme:
Višnje posuti vanil šećerom i dodati prezle da malo upije sok da ne bi curio tokom pečenja. Uzeti jednu koru, poprskati je sa malo ulja i posuti jednom kašikom šećera, pa preko staviti drugu koru. I nju poprskati uljem i posuti šećerom i tako poređati pet kora jednu na drugu. Na poslednju koru, na dve trećine širine rasporediti višnje pa zamotati kao rolat. Od jendog pakovanja kora (500g) mogu se napraviti tri ovakva rolata. Staviti ih u pleh, svaki premazati sa malo ulja i preliti sve sa jednom šoljom vode. Peći u već zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta. Gornja kora će dobtiti malo tamniju boju, ali to nije zagorelo već se ispržio šećer kojim su kore posute, što ovoj piti daje malo drugačiji ukus u odnosu na drugi način spremanja. Prohlađenu pitu seći na parčad i po želji posuti šećerom u prahu.
PRIJATNO!
Пријавите се на:
Објављивање коментара (Atom)
Obozavam pitu sa visnjama i spremam je na identican nacin. Jako lepo izgleda :)
ОдговориИзбриши