5. 6. 2010.
Slana torta
Ovu slanu tortu spremam kao hladno predjelo kada imam više gostiju.Vrlo je ukusna i izdašna. Jako lepo može da se izdekoriše listovima zelene salate i ružicama od paradajza, da na prvi pogled izgleda kao prava slatka torta. Pre serviranja trebalo bi malo da odstoji, a nije loše napraviti je dan ranije.
Potrebno je:
-1 litar mleka
-10 kašika griza (pšenične krupice)
-9 jaja
-1 kesica praška za pecivo
-500g mladog sitnog sira
-4 čaše kisele pavlake (4 x 180ml)
-200g majoneza
-300g praške šunke
-5-6 kiselih krastavaca
-200g kačkavalja
Način pripreme:
U uzavrelo mleko zakuvati griz i ostaviti da se ohladi. Umutiti čvrsto belanca pa dodati žumanca, ohlađeni griz i prašak za pecivo. Od dobijenog testa ispeći tri kore veličine tepsije đuvečare. Prvu koru premazati sa filom od sitnog sira pomešanog sa jednom pavlakom i narendanom praškom šunkom.Preko staviti drugu koru i nju premazati sa filom od dve pavlake, 100g majoneza i narendanih krastavaca.Staviti i treću koru pa celu tortu premazati sa smesom od jedne čaše pavlake i 100g majoneza i preko toga narendati kačkavalj.
PRIJATNO!
Пријавите се на:
Објављивање коментара (Atom)
Нема коментара:
Постави коментар
Uvek spremna za pokude i pohvale, pa nemojte biti škrti na rečima!