Copyright © 2009-2017 Shacky's kitchen. All Rights Reserved.

Странице

11. 6. 2010.

Čizkejk (cheesecake) i još ponešto

 Ne mogu da sakrijem svoje zadovoljstvo rečima dobrodošlice i hvale od strane drugih blogerki. Dugo već pratim mnoge blogove sa prostora ex yu i obzirom koliko su prepuni fenomenalnih recepata, ideja, kreativnosti i fantastičnih slika, trebalo mi je dosta vremena da skupim hrabrost i prezentujem ovaj svoj blog. Izuzetno mi je drago da sam tako brzo ušla u taj svet i društvo žena koje od kulinarstva prave pravu primenjenu umetnost! Nadam se da ću jednog dana dostići kvalitet svih tih divnih blogova, ali eto, tek što sam uhvatila zalet došlo vreme za malu pauzu i godišnji odmor.
Za ove vrele dane vam svima poklanjam recept po kojem ja pravim čiz kejk, jer se nadam da će vam se dopasti kao što se dopao i onima koji su imali priliku i da ga probaju.

Potrebno je:
-1 veća kutija piškota
-2dl soka od jabuke
-500g sitnog sira ( koristim isključivo Ella sir)
-300g šlaga u prahu
-300g šećera u prahu
-300g voća
-20g želatina

Način pripreme:
Piškote namočiti u  sok od jabuje i poređati u pleh sa obručem koji se skida. 10g želatina staviti u dve kašike hladne vode da nabubri.Sir umutiti sa 200g šećera. Šlag umutiti sa 2dl hladne vode pa pomešati sa masom od sira. Nabubreli želatin ocediti od hladne vode pa ga pomešati sa dva decilitra vruće vode da se rastopi pa dodavati u fil uz lagano mućenje. Ovako dobijenu masu izliti preko piškota u plehu i ostaviti u frižider da se malo stegne. Voće pomešati sa 100g šećera pa kada pusti sok staviti na vatru da se zagdeje sli ne i da prokuva. Pre toga staviti drugih 10g želatina u dve kašike vode da nabubri. Kada je voće sa svojim sokom zagrejano dodati u njega oceđen želatin i mešati dok se ne rastopi. Preliti lagano preko prohlađenog fila i ostaviti u frižider da se sve lepo stegne. Kada je želatin očvrsnuo skinuti lagano obruč sa pleha  i servirati predivan hladan voćni kolač.

PRIJATNO!

2 коментара:

  1. Lagano i fino, dopada mi se i vjerujem da je poslužen hladan baš zgodan na ovoj vrućuni, pravi ljetni kolač,

    ОдговориИзбриши
  2. Dobro ti nama dosla :) i lep provod na odmoru vam zelim :)

    ОдговориИзбриши

Uvek spremna za pokude i pohvale, pa nemojte biti škrti na rečima!