Copyright © 2009-2017 Shacky's kitchen. All Rights Reserved.

Странице

6. 6. 2010.

Ćufte u paradajz sosu


Ovo je jedan od recepata tagovan kao "Recepti moje bake". Ona je izuzetna kuvarica i trudim se da joj ukradem od zanata što više mogu. Nadam se da ću jednog dana dostići njeno kulinarsko vrhunstvo.

Potrebno je:
-500g mlevenog junećeg mesa
-pola kafene kašičice soli
-1 kafena kašičica mešavine začina
-3 supene kašike prezle
-2 jajeta
-1 čen belog luka
-1 manja glavica crnog luka
-pola kafene kašičice aleve paprike
-peršunov list
Za sos:
-1dl ulja
-1 supena kašika brašna
-na vrh kašičice aleve paprike
-2dl soka od paradajza
-1dl vode
-so, šećer

Način pripreme:
U činiju staviti meso, so, mešavinu začina, prezle, jaja, sitno seckan beli luk, crni luk narendan na sitno rende, alevu papriku i sitno naseckan peršunov list. Sve sastojke dobro izmesiti rukom. Kada je masa ujednačena formirati rukom ćuftice i stavljati ih na zagrejano ulje da se peku, tako da dobiju finu rumenu boju. Ispržene ćufte stvljati na papirnu salvetu da se ocede od ulja.
Sos pripremiti tako što se na zagrejanom ulju malo proprži brašno pa se doda aleva paprika ali tek toliko da brašno dobije žućkastu boju. Naliti sok od paradajza i vodu pa mešati žicom da se dobije glatka masa bez grudvica. Na kraju dodati so po ukusu i obavezno pola kašičice šećera. U ovaj sos staviti ćufte oceđene od ulja i pustiti da sve zajedno prokrčka. Servirati uz pire krompir.

PRIJATNO!

1 коментар:

Uvek spremna za pokude i pohvale, pa nemojte biti škrti na rečima!