11. 7. 2010.
Oslić sa povrćem
Ovaj recept može da se spremi sa svim vrstama ribe. Ne moraju biti fileti, vrlo lepo se sprema i sa ribom u komadima. Ja sam u ovom slučaju koristila filete oslića isečene na sitne komade. Ukoliko izostavite iz recepta slaninu, koja se dodaje više zbog dodatka malo masnoće nego zbog samog ukusa, dobićete vrlo ukusno posno jelo.
Potrebno je:
-800g oslića
-400g belog krompira
-400g paradajza očišćenog od ljuske
-80g slanine
-1 čen belog luka
-maslinovo ulje
-so, biber, peršunov list, šećer
-malo kukuruznog brašna
Način pripreme:
Ribu iseći na komade, uvaljati u kukuruzno brašno i ispeći na maslinovom ulju. U ulje preostalo od prženja ribe staviti sitno seckanu slaninu da se proprži sa sitno seckanim belim lukom. Potom dodati beli krompir isečen na kriške i sve zajedno pržiti dok krompir ne omekša. Paradajz staviti nakratko u kipuću vodu a zadim odmah u hladnu pa oljuštiti kožicu i paradajz iseći na kockice pa dodati u omekšali krompir. Krčkati na laganoj vatri dok se ne ukuva tečnost koju ispusti paradajz. Posoliti i pobiberiti po ukusu, dodati malo seckanog peršunovog lista i kašičicu šećera. Skuvano povrće preručiti u vatrostalnu posudu pa preko poređati isprženu ribu i zapeći 15-tak minuta u rerni.
PRIJATNO!
Пријавите се на:
Објављивање коментара (Atom)
Savrseno :) Obozavam morsku ribu, a oslic je medju omiljenima. Hvala na divnom receptu.
ОдговориИзбришиSvrati kod mene na blog, ceka te nagrada :)
ОдговориИзбриши