12. 7. 2010.
Pljeskavice na malo drugačiji način
Volim jela koja su po receptu malo drugačija, a ta razlika im daje neverovatno dobar ukus. Nekada je dovoljno uneti sitnicu u recept da se praktično dobije sasvim novo jelo.
Potrebno je:
-300g mlevenog junećeg mesa
-300g krompira, skuvanog i ispasiranog
-2 jajeta
-1 glavica crnog luka
-1 čen belog luka
- malo prezle
- so, biber
- ulje za prženje
Način pripreme:
Mleveno meso pomešati sa prethodno skuvanim i ispasiranim krompirom. Dodati crni luk izrendan na sitno rende i sitno seckan beli luk. Umešati jaja pa dodati prezle toliko da masa bude kompaktna. Začiniti solju i biberom. Formirati rukom pljeskavice i peći dok ne porumene.
Ove pljeskavice su vrlo ukusne uz sos od mirođije. Nisu pogodne za pečenje na grilu ili roštilju jer je sama masa zbor krompira mekana, a ako se doda više prezle biće suviše tvrde.
PRIJATNO!
Пријавите се на:
Објављивање коментара (Atom)
Mmmm, predivno. Bas mi se sada jedu.
ОдговориИзбришиIzgleda da sam zaboravila da ti napisem, mada sam bila ubedjena da sam svima ostavila poruku na blogu, u svakom slucaju svrati na moj blog, ceka te nagrada :)