21. 7. 2010.
Pastrmka u foliji
Još jedan lagani recept koji ne iziskuje mnogo vremena i spretnosti, a za vreli letnji dan je pravi neopterećujući obrok.
Potrebno je:
-2 pastrmke
-1 limun
-so, biber
-mleveni ruzmarin, peršunov list
-2 kašike kukuruznog brašna
-2 čena belog luka
-1 dl maslinovog ulja
-Al folija
Način pripreme:
Pastrmke oprati, preliti sokom od limuna i ostaviti da odstoje 15-tak minuta. Nakon toga ih posušiti, posoliti spolja i iznutra, pobiberiti, u otvor staviti malo mlevenog ruzmarina i preliti kašikom maslinovog ulja. Svaku ribu posuti sa malo kukuruznog brašna i posebno zamotati u aluminijumsku foliju, složiti u pleh i peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 30 minuta.
Lagano skinuti foliju sa ribe pazeći da joj se neoljušti koža i servirati na tanjir.Potom ribu preliti marinatom od sitno seckanog belog luka pomešanog sa ostatkom maslinovog ulja i seckanim peršunovim listom.
Kao prilog servirati kuvani krompir začinjen mešavinom začina.
PRIJATNO!
Пријавите се на:
Објављивање коментара (Atom)
Нема коментара:
Постави коментар
Uvek spremna za pokude i pohvale, pa nemojte biti škrti na rečima!