Copyright © 2009-2014 Shacky's kitchen. All Rights Reserved.

Странице

30.03.2011.

Chocolate Pate with creme Chaud-Froid - kuVarijacije

Prvo sam izlomila jezik pokušavajući da izgovorim naziv ovomesečnog zadatka kuVarijacija. Onda sam pročitala orginalni recept za ovu poslasticu i bila pomalo iznenađena jednostavnošću pripreme, a sudeći po slikama slatkiš se činio fenomenalnim za ljubitelje čokolade. Da ne bi bilo grešaka, slučajnih ili namernih, radila sam po prevedenom receptu iz posta kuVarigrica.
I zaista, priprema nije zahtevna, a uspeh je zagarantovan.
Zbog pravila igrice ovu poslasticu odjavljujem danas, a pripremala sam je za 8. mart.
Nisam koristila ravan pleh, kako je u receptu naznačeno, nego modlu za srneća leđa misleći da će tako biti dekorativnije, međutim, vizuelni krajnji rezultat mi se nije dopao, jedino je bilo zgodno da se po rebrima seku idealno jednaka parčad.
Poslastica se dopala svim mojim čokoljupcima i predpostavljam da će imati i reprizu.


Čokoladni pate sa toplo-hladnim kremom

*krem:
-1/2 šolje (125ml) slatke pavlake
-3 kašike šećera
-1 kašičica ekstrakta vanile
-2 kašike hladne vode
-2 kašičice (1 kesica) želatina

Zagrejati slatku pavlaku tako da ne provri pa dodati vanilu i šećer, promešati da se šečer otopi pa ostaviti sa strane. U šerpici preliti želatin vodom pa na jako tihoj vatri rastopiti. Pomešati želatin sa slatkom pavlakom pa izliti u podmazan i papirom obložen pleh za hleb ili srneća leđa. Ostaviti da se stegne.

*čokoladni pate
-2 kašičice (1 kesica) želatina
-2 kašike hladne vode
-3 žumanca
-1/2 šolje (70g) šećera
-1/2 šolje (125ml) vrućeg mleka
-240g čokolade
-11/2 šolje (375ml) slatke pavlake

Preliti želatin vodom pa ostaviti minut da nabubri. U to ubaciti žumanca i šećer pa dobro mutiti. Doliti vruće mleko i kuvati na umerenoj temperaturi uz stalno mešanje. Kada se masa zgusne umešati otopljenu čokoladu i ostaviti da se ohladi.
Umutiti slatku pavlaku pa je sjediniti sa ohlađenim čokoladnim kremom, presuti u kalup, poravnati i ostaviti da se stegne najmanje 3 sata. Stegnuti pate izvrnuti na tacnu, skinuti kalup i papir i servirati.


PRIJATNO!

8 коментара:

  1. A vidim i kod vas je naišao na val zadovoljstva kao i kod mene ,super.

    ОдговориИзбриши
  2. Isto sam koristila kalup za srneca ledja, ali sam i stavila vise zelatina pa se dobro ucvrstilo, u stvari previse se ucvrstilo pa nije tako socna kao vasa i ostalih ucesnica.

    ОдговориИзбриши
  3. baš je lijepo ispao, meni je baš simpatično ovako u kalupu za srneći

    ОдговориИзбриши
  4. Eto ideje za kalup. Skoro sam ga kupila i smišljam šta bi u njega mogla upakovati.

    ОдговориИзбриши

Uvek spremna za pokude i pohvale, pa nemojte biti škrti na rečima!