Copyright © 2009-2017 Shacky's kitchen. All Rights Reserved.

Странице

28. 4. 2011.

Kiflice sa sirom

Kiflice, kiflice, kiflice! Na sto načina, manje-više sličnih jedan drugom. Ali nikada ne dosade. Bilo da su slatke ili slane, velike ili male, pune ili prazne uvek dobro dođu. Za doručak, uz kafu, za večeru ili užinu, za grickanje, za zaslađivanje. Kako god, evo još jednog recepta za kiflice. Ove su sa sirom, ali mogu se filovati čime god želite!


Potrebno je:
-1 kocka (50g) svežeg kvasca
-1 kašičica soli
-1 kašika šećera
-250ml mleka
-200ml ulja
-2 jaja
-oko 700g brašna
-250g sitnog sira
-50g susama
-100g margarina

Način pripreme:
U mlako mleko izmrviti kvasac, dodati šećer i kašiku brašna i ostaviti da nadođe. Nadošli kvasac presuti u činiju, dodati so, ulje i jedno jaje, izmešati pa postepeno dodavati brašno dok se ne dobije testo koje se ne lepi. Testo ostaviti pola sata da odstoji. Nadošlo testo podeliti na dva dela pa razviti oklagijom i rezati u obliku trougla. Sir za filovanje posoliti (ako već nije slan) i pomešati sa jednim penasto umućenim belancem. Na svaki trougao od testa staviti po jednu kašičicu fila od sira i rolati kiflice. Poređati kiflice u podmazan pleh pa ih premazati umućenim žumancem i posuti susamom. Između kiflica staviti margarin iseckan na komadiće. Pustiti kiflice da još malo narastu pa ih peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene.



Ove kiflice uz meksičke projice i viršle rolovane u lisnato testo su svršeno posluženje za npr. dečiji rođendan!

PRIJATNO!

5 коментара:

Uvek spremna za pokude i pohvale, pa nemojte biti škrti na rečima!