Fotografiju preliva od senfa i meda sam prvi put videla na FB stranici Tamarinog bloga Bite my cake . Učinilo mi se da je svršen za pileće meso, a oni koji su ga isprobali kažu da je odličan uz meso sa roštilja i mladi luk. Pretražila sam razne recepte za ovaj preliv i pronašla ih mnogo ali sam rešila da ga napravim na neki svoj način. Verujući svom instiktu pripremila sam ga uz pileće šnicle od belog mesa punjene edamerom. Svima se dopao i složno smo zaključili da će biti odličan i uz roštilj, kad roštilju vreme dođe.
Potrebno je:
*za šnicle:
-1 pileće belo meso
-so, biber, mešavina začina
-200g edamer sira
-ulje za pečenje
*za preliv
-50g senfa
-50g meda
-1 kafena kašičica kisele pavlake
-1 kašika crnog vina
Način pripreme:
Odvojiti belo meso od kosti i preseći uzduž na dva dela. Tankim nožem napraviti džep u šnicli tako da se ne probije na kraju. Svaku šniclu tako zaseći, posoliti, pobiberiti, posuti začinom. Sir iseckati na kockice i lagano puniti džepove u šniclama. Krajeve zatvoriti čačkalicom. Ovako pripremljene šnicle peći u tiganju, mada može i u rerni.
Za preliv prvo izraditi viljuškom pavlaku kako bi se razbile grudvice pa dodati sve ostale sastojke i energično promešati da se sve sjedini.
Svaku ispečenu šniclu preseći na pola i preliti prelivom.
PRIJATNO!
Lijepa kombinacija, preliv izgleda vrlo primamljivo!
ОдговориИзбришиPreliv je fantastičnog ukusa!
ИзбришиOdlicno jelo! Jako mi se svidja! Moji roditelji cesto prave piletinu, pa cu im predloziti i ovaj nacin!!! :)
ОдговориИзбришиMiki, nije komplikovano za pravljenje i vrlo brzo bude gotovo!
ИзбришиZamolio sam zenu da mi danas napavi ovo za klopu... javljam kako je uspelo...
ОдговориИзбриши:) drago mi je, nadam se da će Vam se dopasti!
Избриши