Potrebno je:
-250g margarina za kolače
-1 šolja šećera
-1 kesica vanil šećera
-1 jaje
-2dl mleka
-3 šolje brašna
-1 kesica praška za pecivo
Za fil:
-1kg jabuka
-200g šećera
-cimet po ukusu
-prezle (hlebne mrvice) po potrebi
Način pripreme:
Umutiti margarin sa šećerom pa dodati jaje i mleko. U smesu lagano dodavati brašno da se dobije mekano testo. Dobijeno testo podeliti na dva dela. Prvi deo razviti pa oklagijom preneti u pleh, malo ga izbockati viljuškom. Fil pripremiti tako što izrendate oljuštene jabuke, pomešate sa šećerom i cimetom i eventualno, ako jabuke puste puno soka, dodate malo prezle (hlebnih mrvica). Fil staviti na donju koru pa preko staviti razvijenu drugu koru. Peći na 200 stepeni oko 40 minuta. Gotovu i prohlađenu pitu posuti šećerom u prahu, ako volite.
PRIJATNO!
Prelepo, obozavam ovaj kolac. To je jedan od prvih kolaca koji sam pravila, i stvarno nema nista lepse od mirisa jabuka i cimeta :)
ОдговориИзбриши