Ovaj recept je idealan ako volite pizzu a ne volite da mesite testo, ili jednostavno nemate vremena da mesite. Ukus je fantastičan i brzo nestane sve iz tepsije.
Potrebno je:
-500g kora za gibanicu
-1 čaša kisele pavlake
- 2dl kečapa
-origano
-200g stišnjene šunke
-200g trapist sira
-200g šampinjona
-1 jaje
Način pripreme:
Staviti na aluminijumsku foliju jednu koru, malo je poprskati uljem pa preko staviti sledeću koru, nju premazati sa 2 kašike pavlake, sledeću koru staviti preko pa premazati kečapom i posuti origanom, na sledeću koru poređati tanko nasečenu stišnjenu šunku, sledeću koru posuti šampinjonima i poslednju koru posuti narendanim sirom. Zamotati sve u rolat i staviti na hladno da se stegne. Može se napraviti rolat uveče pa ostaviti preko noći u frižideru. Stegnut rolat seću na parčad širine 1 cm i ređati u podmazan pleh. Složene pužiće preliti sa ostatkom pavlake umućenim sa jednim jajetom. Peći na 200 stepeni oko 20 minuta.
PRIJATNO!
Pravim na slican nacin, samo sto ja prvo ispecem rolat pa ga onda secem.
ОдговориИзбришиJako lepo izgleda :)