•
•
Ovaj prilog najbolje pravi moja svekrva, ali ni u mojoj izvedbi nije loše. Vrlo je dekorativno i može se formirati u raznim vrstama kalupa. Ja ih pripremam u kalupu za "srneća leđa".
Potrebno je:
-5 jaja
-5 kom šargarepa srednje veličine
-5 kiselih krastavaca
-250g praške šunke
-10g želatina
-500ml jogurta
-150g majoneza
Način pripreme:
Jaja i šrgarepu skuvati i ohladiti. Kada se prohladi iseckati na kockice jaja, šargarepu, krastavce i šunku.Želatin potopiti u dve kašike hladne vode da nabubri. Nabubreli želatin rastopiti u 1,5dl vruće vode i sipati u blago zagrejan jogurt. Dobro promešati, malo posoliti i dodati majonez.Pleh ili modlu obliti sa malo hladne vode pa izliti jogurt i odozgo nabacati seckane namirnice. Ostaviti 24h da se stegne.
PRIJATNO!
Ovaj prilog najbolje pravi moja svekrva, ali ni u mojoj izvedbi nije loše. Vrlo je dekorativno i može se formirati u raznim vrstama kalupa. Ja ih pripremam u kalupu za "srneća leđa".
Potrebno je:
-5 jaja
-5 kom šargarepa srednje veličine
-5 kiselih krastavaca
-250g praške šunke
-10g želatina
-500ml jogurta
-150g majoneza
Način pripreme:
Jaja i šrgarepu skuvati i ohladiti. Kada se prohladi iseckati na kockice jaja, šargarepu, krastavce i šunku.Želatin potopiti u dve kašike hladne vode da nabubri. Nabubreli želatin rastopiti u 1,5dl vruće vode i sipati u blago zagrejan jogurt. Dobro promešati, malo posoliti i dodati majonez.Pleh ili modlu obliti sa malo hladne vode pa izliti jogurt i odozgo nabacati seckane namirnice. Ostaviti 24h da se stegne.
PRIJATNO!
Нема коментара:
Постави коментар
Uvek spremna za pokude i pohvale, pa nemojte biti škrti na rečima!