•
Pošto nisam ljubitelj Ruske salate Mimoza je za mene bila pravo otkrovenje. Pripremam je u kombinacijama sa pečenjm, bilo jagnjećim ili prasećim kao i uz pohovano meso. Takođe ide i kao hladno predjelo ili uz zakusku.
Potrebno je:
-5 krompira srednje veličine
-5 jaja
-200g praške šunke
-200g trapist sira
-400g majoneza
-2 čaše kisele pavlake
-malo soli i belog bibera
Način pripreme:
Skuvati jaja i krompir pa ostaviti da se ohlade a potom ih oljuštiti. U činiji pomešati majonez i pavlaku u glatku masu. U vatrostalnu posudu ili činiju za serviranje narendati na krupno krompir, posoliti i mali pobiberiti pa premazati slojem smese od majoneza i pavlake. Preko narendati jaja, posoliti i premazati smesom od pavlake i majoneza. Sledeći sloj je od praške šunke koju možete narendati ili sitno iseći nožem, ovaj sloj nije potrebno soliti već ga samo premazati ostatkom mase od majoneza i pavlake. Na kraju narendati sir kao završni sloj. Možete dekorisati jednim narendanim žumancem i par grančica mirođije da podseća na prave mimoze.
PRIJATNO!
Нема коментара:
Постави коментар
Uvek spremna za pokude i pohvale, pa nemojte biti škrti na rečima!